'Suriye'de İnsanlık Bitmiş Durumda'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: 'Suriye ve Halep'te 5 yıldır insanlık bitmiş durumda. Türkiye bu insanlık konusunda tüm dünyaya ders veriyor' 'Hiç kimse Suriye konusunda netleşmedi, doğruları söylemedi. Türkiye o politikada yalnız bırakıldı'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılara ilişkin, 'Suriye ve Halep'te 5 yıldır insanlık bitmiş durumda. Türkiye bu insanlık konusunda tüm dünyaya ders veriyor.' dedi.

Çiftçi, AA Şanlıurfa Bürosu'nu ziyaretinde, Halep'te devam eden saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suriye üzerinde birçok ülkenin emellerinin bulunduğunu, bu nedenle de ülkenin karıştırıldığını belirten Çiftçi, çocuklar ve insanların tüm dünyanın gözleri önünde öldürüldüğünü söyledi.

Sebebi ne olursa olsun insanların öldürülmesinin insan hakkı ihlali olduğuna dikkati çeken Çiftçi, şu değerlendirmede bulundu:

'Suriye ve Halep'te 5 yıldır insanlık bitmiş durumda. Türkiye bu insanlık konusunda tüm dünyaya da ders veriyor. Üsleri, ekonomik çıkarları, denize açılma gayeleri ve ekonomik sebepler var. Hangi sebep olursa olsun, hangi yer altı kaynağı olursa olsun, hangi sosyolojik unsur olursa olsun hiçbiri insanın ölümüne değmiyor. Ama o kadar acımazsız ülkeler ki olayı bu şekilde görmüyor, bizim yaklaştığımız gibi yaklaşmıyorlar. Biz yaklaşmak durumundayız. Biz aynı coğrafyayı, aynı toprakları paylaşıyoruz. Aramızda belki sınır var ama aynı coğrafyada olduğumuz için aynı şeyi hissedebiliyoruz.'

Suriye halkının yalnızlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Çiftçi, Türkiye'nin Suriye halkının acılarını anladığını ve paylaştığını ifade etti.

Türkiye'nin de mazlumun yanında yer aldığı için yalnızlaştırılmaya ve uluslararası baskılara maruz bırakılmaya çalışıldığını belirten Çiftçi, ne olursa olsun doğruları yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

Suriye'de ecdada ait bütün tarihi eserlerin tek tek yok edildiğine de değinen Çiftçi, 'Yıkılan, çarşılar, camiler, çeşmeler ecdadımızın eserleri. Tabii ki farklı bakmak durumundayız. Hiç kimse Suriye konusunda netleşmedi, doğruları söylemedi. Türkiye o politikada yalnız bırakıldı. Temennimiz savaşın bir an evvel bitmesi ve insanların artık ölmemesi. Herkes kendi evinde, kendi ülkesinde, kendi coğrafyasında mutlu olsun. Dünya geniş hepimize yeter.' diye konuştu.
Kaynak: AA