Saraybosna'dan Halep'e Destek

Bosna'daki savaşta 3,5 yıl kuşatma altında kalan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği Saraybosna'da Halep'e destek mitingi düzenlenecek.

Bosna Hersek'te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta 3,5 yıl boyunca kuşatma altında kalan ve binlerce sivilin hayatını kaybettiği Saraybosna'da, Halep'e destek mitingi yapılacak.

'Dünya metropollerine Halep ve Suriye çağrısı' sloganıyla 14 Aralık'ta düzenlenecek destek mitingi ile başta Avrupa olmak üzere tüm dünya metropollerine Halep'teki drama sessiz kalmama çağrısı yapılacak.

Mitingin organizasyon kurulundan yapılan açıklamada, destek mitinginin herhangi bir dini veya siyasi amaç gütmediğine işaret edilirken, tek amacın Halep'i desteklemek ve Halep'in yaşadığı acıların evrensel olduğuna dikkati çekmek olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 'Bu eylemle kamuoyunda farkındalık yaratıp Suriye'de günahsız insanların katledildiğini hatırlatmayı hedefliyoruz. Hepimiz, günahsız sivillerin öldürüldüğüne şahit oluyoruz. Bu uluslararası kabul gören tüm normlara ve düzene aykırı bir durum. Yaşananlar karşısında sessiz kalmak istemiyoruz. Suriye'de devam eden çatışmaların, sadece Suriye topraklarında diledikleri gibi at koşturan dünya güçlerini değil, hepimizi ilgilendirdiğini söylemek istiyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, modern savaş tarihinin en uzun kuşatmasına maruz kalan Saraybosna şehri sakinleri olarak, Suriye halkının yaşadığı acıları paylaştıkları ve yaşadıkları felaketi çok iyi bildiklerini göstermek istedikleri bildirilirken, 'Dünyanın güçlü isimlerine, kendilerine yakışan biçimde tepki vermeleri çağrısında bulunmayı hedefliyoruz. Bu nedenle eyleme katılımın yoğun olacağı kanaatindeyiz.' ifadesi kullanıldı.

Çok sayıda kültürel, sivil, akademik ve dini toplulukların da desteklediği mitingde okunacak Bosna Hersek halkının ortak mesajının, ülkedeki tüm büyükelçiliklere, NATO, BM ve AB temsilciliklerine ulaştırılacağı aktarıldı.
Kaynak: AA