Sağlık Bakanı Akdağ Isparta'da

'Bu millet şahlandı, ayağa kalktı ve şükürler olsun ki bugünlere kadar geldi. Topla, tüfekle yapamadıklarını ülke ekonomisini zayıflatmaya çalışarak yapıyorlar. Ama Allah’ın izniyle bunda da muvaffak olamayacaklar'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Bu millet şahlandı, ayağa kalktı ve şükürler olsun ki bugünlere kadar geldi. Topla, tüfekle yapamadıklarını ülke ekonomisini zayıflatmaya çalışarak yapıyorlar. Ama Allah’ın izniyle bunda da muvaffak olamayacaklar.' dedi.

Akdağ, Isparta programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada, partililerine seslenen Akdağ, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde Türkiye’nin her şehirlerinde olduğu gibi tüm Ispartalıların milletin ne demek olduğunu cihana gösterdiğini söyledi.

Eşi görülmemiş biçimde askeri uçakların, helikopterlerin, tankların önüne çıkarak, bedenlerini siper edenlerle birlikte meydanların bu işe 'Hayır' diyen çok değerli vatan evlatlarıyla dolduğunu ifade eden Akdağ, 'Bu hain darbe teşebbüsünü hep birlikte püskürtmüş olduk. Bunun için hem Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum, hem de sizlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Akdağ, milletin şerefli ve kıymetli bir evladını, pırıl pırıl iki arkadaşıyla birlikte 1960 ihtilalinden sonra katledenlerin, 1980’deki ihtilalden sonra 'Bir sağdan, bir soldan astık' diyerek gencecik çocukları dar ağaçlarına gönderenlerin, 15 Temmuz’da da kirli bir maşayı, FETÖ paralel yapılanmasını kullanarak milleti bir kez daha esaret zincirine bağlayabileceklerini zannettiklerini ama aldandıklarını ifade etti. Akdağ, şöyle devam etti:

'Bu millet şahlandı, ayağa kalktı ve şükürler olsun ki bugünlere kadar geldi. Topla, tüfekle yapamadıklarını, ülke ekonomisini zayıflatmaya çalışarak yapıyorlar. Ama Allah’ın izniyle bunda da muvaffak olamayacaklar. Çünkü bu milletin gözbebeği bir lideriyle birlikte millet artık ayağa kalkmıştır. Nasıl ki 1950’de büyük milletimiz 'Yeter söz milletin' dediyse, 2002 yılında da yine bu büyük ve aziz millet, 'Yeter karar da söz de milletin' demiştir. Allah’ın izniyle bu kararlılığı hiç kimse değiştiremeyecektir. AK Parti bu milletin partisidir, AK Parti sizin partinizdir. Bu çatının altında doğrudan teşkilat mensupları olarak bu millete hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür.'

-'Bir cephede değiliz, bakın kaç yerde birden mücadele ediyoruz'

Türkiye'nin birilerini maşa olarak kullanan eli kanlı terör örgütlerinin hücum ettiği bir mücadele alanı haline geldiğini dile getiren Akdağ, bunların bir taraftan Suriye’deki terör örgütleri, DEAŞ, PKK ile hareket eden PYD, diğer taraftan Türkiye’de 40 yıldır zulmünden bir an bile geri durmayan PKK, özellikle büyük şehirlerde faaliyet gösteren DHKP-C, en son da 15 Temmuz’da kirli yüzünü tamamen ortaya çıkaran FETÖ terör örgütü olduğunu anlattı.

Akdağ, 'Bir cephede değiliz, bakın kaç yerde birden mücadele ediyoruz. Bunun kolay olmadığını bilmek lazım.' ifadesini kullanarak, Avrupalılar ve birlikte aynı yolu yürümeye çalıştıkları ülkelerin bunu görmezden geldiğini belirtti. Akdağ, şu değerlendirmede bulundu:

'Kendi ülkelerinde bir bombalama hadisesi olsa, vatandaş ölse, hep bir araya geliyor, ciddi bir dayanışma gösteriyorlar. Biz de onlarla aynı dayanışmayı gösteriyoruz. Çünkü hayatını kaybeden insanların ırkı, cinsiyeti, dini, inanışı, yaşantısı onları birbirinden ayırt etmek bizim için bir sebep değil. Ama onlar maalesef bunu yapıyorlar. Binlerce PKK’lı terörist Avrupa’da cirit atıyor, bunlara göz yumuyorlar. Türkiye’den kaçan FETÖ’cüleri oralarda barındırıyorlar. Isparta’dan bir kez daha seslenmek isterim ki bu ne dostluğa sığar, ne müttefikliğe sığar. Avrupa şapkasını önüne koyup, düşünmeli ve doğru bir çizgiye dönmelidir. Bu Avrupa medeniyetine yakışmıyor. Bu Avrupa Birliği misyonuna da yakışmıyor. Yani terör Avrupa’ya olunca kötü, Türkiye’ye olunca kabul edilebilir mi olacak? Böyle bir şey söyleyemeyiz. Ama onlar nasıl davranırlarsa davransınlar terörün bu sefer belini kırmadık, bu sefer terörün başını ezdik, ezmeye de devam edeceğiz. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında kendi ülkemizi korumak zorundayız. Bunun için gerekenleri nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz.'
Kaynak: AA