Mevlana'nın 743. Vuslat Yıl Dönümü

Samsun'un Atakum ilçesinde, Mevlana'nın 743. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Atakum Belediyesi tarafından Atakum Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı şiir okudu ve semazen gösterisi gerçekleştirildi.

Yoğun katılım karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Mevlana’nın bizim için değeri tartışılmaz. Irk, din ve mezhep farkı gözetmeyen merhameti, insan sevgisi, tevazusu sadece İslam alemini değil tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Böylesi önemli bir değerin, özellikle gençler tarafından bu denli sahiplenilmesi bizleri son derece mutlu etti. Değerli sanatçımız ve şairimiz Dursun Ali Erzincanlı’nın güzel yorumlarıyla daha da güzelleşen etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Semazen gösterileriyle başlayan etkinlikte sahne alarak, ilahi, şiir ve hikayelerini Samsunlular'la paylaşan şair Erzincanlı ise, Hz. Mevlana'nın uluslararası bir değer olduğunu belirtti.

Erzincanlı, 'Bir doktor, kendi alanında bir hastalık olduğu süreçte gündeme gelir. O hastalık geçtiğinde hatırlanmaz. Ama Mevlana öyle mi? Mevlana, her dönemin doktoru, her dönem ihtiyaç duyulan bir değer. Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutmuş kıymetli bir insan. Herkes bu ışıktan faydalanmalı.' diye konuştu.

Erzincanlı, programın sonunda 15 Temmuz'da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı '30 Kuş' şiirini okurken izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Programı, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Aydın Özil, AK Parti Atakum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hamza Macit, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Semerkand Vakfı Başkanı Tuncay Ergi ve Atakum Belediyesi meclis üyeleri ile vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA