'Mekteb-İ Tıbbiyeliler' 83 Yıl Sonra Önlük Giydi

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Erdöl: 'Mektebi Tıbbiyei Şahane'nin açılışından yaklaşık 113 yıl sonra Tıbbiyelilerin önlük giyme törenine rektör olarak katılmanın gurur ve heyecanını yaşıyorum'

Kapatılış tarihi 1933 olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin devamı niteliğindeki Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ), 83 yıl aradan sonra önlük giyme töreni yapıldı.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Reşat Kaynar Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin İslam coğrafyasına sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903'te 2. Abdülhamid tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin devamı olduğunu aktardı.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin 1933'te kapatılmasından 83 yıl sonra aynı ruh ve aynı heyecanla önlük giyme töreni düzenlediklerini belirten Erdöl, şöyle konuştu:

'Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin açılışından yaklaşık 113 yıl sonra Tıbbiyelilerin önlük giyme törenine rektör olarak katılmanın gurur ve heyecanını yaşıyorum. Atalarımızın mirası bu muhteşem külliyenin hem tarihi misyonuna uygun tıbbiyeli yetiştirmesi hem de eski güzelliğine, ihtişamına kavuşturulması için gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz 83 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın destek ve teveccühleriyle küllerinden doğan bu üniversitede eğitim görmenin ömür boyu gururunu yaşayacaklar. Bu külliyeden mezun olacak öğrencilerimiz, 2. Abdülhamid Han'ın aziz mirasına, henüz bıyığı terlemeden Çanakkale Savaşı'na katılarak şehit olan tıbbiyelilerin kutlu hatırasına,14 Mart 1919’da işgal kuvvetlerine direnerek Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakan meslektaşlarımızın bağımsızlık ruhuna sonsuza kadar sahip çıkacaklardır.'

Fakültede 2016-2017 eğitim döneminde eğitime başlayan öğrencilerin yüksek sıralamayla fakülteye girdiklerini belirten Erdöl, öğrencilerin 'hastalık bakan değil, hastaya bakan' hekim olarak yetişmelerini istediklerini söyledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı da fakülteye girmeye hak kazanan öğrencileri ve ailelerini kutladı.

Konuşmaların ardından Rektör Erdöl, Senegalli öğrenci Said Mohamed Mohamud'a beyaz önlüğünü giydirdi. Daha sonra diğer öğrenciler alkışlar eşliğinde beyaz önlüklerini giydi.
Kaynak: AA