Manisa'da Kayıp Kimlik Ve Ehliyetler Sahibini Bekliyor

Turgutlu ilçesinde çeşitli yerlerde bulunarak Zabıta Müdürlüğü'ne teslim edilen kimlik ve ehliyetler sahiplerini bekliyor.

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, gazetecilere yaptığı açıklamada her yıl sahibi bulunamayan yüzlerce kimlik, ehliyet, cüzdan ve çeşitli eşyaların kendilerine teslim edildiğini söyledi.

Buluntu kimlik, ehliyet, cüzdan ve paraların tutanak ile alınıp sahiplerine yine aynı şekilde teslim edildiğini ifade eden Gökmen, son yıllarda vatandaşların kayıp kimlik ve ehliyet peşine düşmediğini kaydetti.

Gökmen, geçen yıl 258 kayıp kimlik ve ehliyetten sadece 48 kişinin müracaat ederek kimlik ve ehliyetini teslim aldığını belirterek, şunları kaydetti:

'Bu yıl ise bize teslim edilen 480 kayıp kimlik ve ehliyetten sadece 29 kişi kimlik ve ehliyetini teslim aldı. Vatandaşlarımız bu konuda biraz duyarsız. Eşyaları kaybolduğu zaman ilan yapılmasa bile bize müracaat edip gazetelere de zayii ilan verirlerse iyi olur. Çünkü bu kimlik ve ehliyetler başkalarının eline geçtiği zaman isimleri dolandırıcılık başta olmak üzere çeşitli suçlara karışabiliyor. Vatandaşlarımız geçmiş zaman da bile olsa kimlik, ehliyet veya herhangi bir eşyası kayboldu ise gelip zabıta müdürlüğümüzden bize teslim edilmiş mi diye kontrol edebilirler.'

Kaynak: AA