Kaymakamlık, Yaşlı Kadın İle Engelli Oğluna Sahip Çıktı

Havza'da eski bir evde yaşam mücadelesi veren 61 yaşındaki kadınla engelli oğlu, Havza Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kiralanan yeni evlerine yerleştirildi.

İcadiye Mahallesi'nde yaşayan Hava (61) ile duyma ve zihinsel engelli oğlu Dursun Taşıyan (31), mahalle muhtarı Metin Aysan'ın girişimleri sonucu sağlık ekipleri ve Havza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerince sağlıksız koşullarda yaşadıkları eski evlerinden alındı.

Önce eski evlerinden çıkmak istemeyen anne ile oğlu, yeni evlerini görünce mutlu oldu. Dursun Taşıyan, kendilerini yeni evlerine götüren ekiplere sarılarak teşekkür etti.

Metin Aysan, Hava teyzenin sağlık sorunları bulunduğunu, oğlunun da engelli olduğunu belirterek, anne ile oğluna sahip çıkan başta Kaymakam olmak üzere herkese teşekkür etti.

Havza Kaymakamlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada ise, Hava ve Dursun Taşıyan'ın sağlıksız ortamda yaşadıklarından haberdar olununca yine İcadiye Mahallesi'nde ev kiralandığı, evin mefruşatı için 6 bin lira harcandığı kaydedildi.

Aileye yakacak ve gıda yardımı da yapıldığı bildirilen açıklamada, kira, elektrik ve diğer giderlerin vakıf tarafından karşılanacağı, ailenin temizlik hizmetleri için haftada bir gün bir kişinin görevlendirildiği ifade edildi.

Kaynak: AA