İzmir'de Sakız Adası Tanıtım Toplantısı

Sakız adasının turizm destinasyonu olarak tanıtımını yapmak ve iki ülke ilişkileri hakkında bilgi vermek amacıyla, 'Sakız adası tanıtım toplantısı' düzenlendi.

İzmir'de bir otelde düzenlenen toplantıda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kapı vizesi uygulamasının kış aylarında da devam etmesini istediklerini belirterek, Sakız gümrüğü ve polisinin bugüne kadar büyük çaba gösterdiğini kaydetti.

Demirtaş, şunları söyledi:

'Rakamlara baktığınızda, Sakız Adası'nı ziyaret eden kişi sayısı 80 bini geçti. Komşumuzdan vize konusunda beklentimiz vardı. Bu sene Ekim ayında sabit vize kalkacaktı. Ama olmadı. Yunanistan'ın çok değerli Başbakanı Tsipras ve yöneticilerine buradan teşekkür ediyorum, kapıda vize uygulamasına devam ettiler. Ama bizler, Sakız Adası'na, yılın 12 ayında da gitmek istiyoruz. Onun için kış aylarında da kapıda vize uygulamasına devam edilmesinde çok büyük fayda var. Kapıda vizenin sürekli olması gerekir. Ben sizlerle birlikte, Manisa'ya, Aydın'a, Balıkesir'e giderim. Orada da insanları Sakız'a davet ederiz. Ayrıca yat turizmi de çok büyük kazanç bırakmaktadır. Yatların girişini de kolaylaştırmanın formüllerini birlikte bulalım.'

Toplantıda konuşan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoluia, iki ülke insanının birbirlerini çok iyi tanıdığını belirterek, 'Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu, bu sene en çok vize veren Konsolosluk oldu. İnsanlara en kısa sürede vize vermeye çalışıyoruz. Konsolosluğumuz, yoğun sezonda hafta sonları bile çalışarak hizmet vermeye çalıştı. İki ülkenin ilişkileri, turizm ve ticaret açısından çok iyi durumda. İkili ilişkilerin, turizm, ekonomi ve ticaret açısından gelişmesi için çaba gösteriyoruz.' dedi.

Kaynak: AA