İşe TSK'dan ihraç edilenlerin sayısı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 16 bin 409 askeri öğrenciyle birlikte toplam 22 bin 85 kişinin TSK ile ilişiğinin kesildiğini bildirdi.

İşe TSK'dan ihraç edilenlerin sayısı
İşe TSK'dan ihraç edilenlerin sayısı
TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Soylu, DEAŞ, PKK, yurtdışında FETÖ sürekli olarak kalabalık yerlere özellikle siyasi parti mitingleri ve bunun yanı sıra bu tip sendikal örgütlenmelerin ortaya koyduğu mitinglere sürekli buralara eylem yapacağına yönelik ihbar ortaya koymaktadır. Bunu bütün siyasi partilere yapıyorlar. Bu bir engelleme için değil. Siyasi partilerimizin hayatın olağan akışı içerisinde yapabilmeleri gereken her şeyi, sivil toplum örgütlerimizin yapabileceği her şeyi yapmalarını istiyoruz. Bizim görevimizde bu. Bir taraftan DEAŞ bu süreç içinde mesela 15-20 gün durdular, çok ciddi üst üste bu konuda ihbarlar alıyoruz. Özellikle kalabalık ve toplu yerlere. 15 Temmuz’dan sonraki bu süreçte ülke içinde bulunduğu durumu farklı noktaya çevirmek istiyorlar. Bizde bu konuda değerlendirme yaparak, birçoğuna izin veriyoruz” dedi.

Terör örgütü DEAŞ ile ilgili soru üzerine Bakan Soylu, “2016 yılında 3 bin 321 gözaltı, 2 bin 16 operasyon yapılmış, tutuklu bin 289 ve hala her gün Türkiye’nin her noktasında DEAŞ, PKK, FETÖ konusunda hassasiyetimiz ve ülkemizin huzurunu bozma konusundaki güvenlik görevlilerimizin ve yargının ortaya koyduğu süreç devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Suriye’de kaybolan iki asker ile ilgili soru üzerine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bir askerimizin ağır yaralı olduğu, bir askerimizin yaralı olduğunu biliyoruz. DEAŞ’ın elinde olduğunu değerlendiriyoruz. Bu askerlerimizin kurtarılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor” dedi.