İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Bahreyn'de

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Johnson ile ikili ilişkileri güçlendirme konusunu ele aldı.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı kabul etti.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Kral Al Halife ile Johnson, iki ülke ilişkileri ile her alanda ortak iş birliğini ele alarak, ikili ilişkileri güçlendirmeyi önemsediklerini ifade etti.

Başkent Manama'da düzenlenen 37. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Liderler Zirvesi'nin sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kral Al Halife, bu sonuçların, KİK ülkeleri ile İngiltere arasında her alanda sağlam bağlar ve stratejik çıkarlar açısından güçlü bir etken olacağını belirtti.

Zirvenin, taraflar arasındaki iş birliği ve koordinasyonu güçlendireceğini kaydeden Kral Al Halife, İngiltere'nin bölgesel ve küresel istikrar ile güvenliğe hizmet rolünden de övgüyle söz etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, 9-11 Aralık tarihlerini kapsayan 12'nci Manama Diyalog Toplantısı'na katılmak için Bahreyn'de bulunuyor.

Bahreyn'in ev sahipliğinde iki gün süren 37. KİK Liderler Zirvesi'nin ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, KİK liderlerinin, 'iş birliğinden, birlik dönemine geçilmesi için çalışmaların sürdürülmesi' konusunda mutabık olduğu ve söz konusu çalışmaların 2017'de Kuveyt'te düzenlenmesi planlanan zirveye sunulacağı kaydedilmişti.

KİK ülkeleri ile İngiltere'nin, zirve kapsamında yaptıkları bir toplantıda da 'İran'ın bölgenin istikrarını sarsan faaliyetlerine karşı koyma' konusunda anlaştığı bildirilmişti.
Kaynak: AA