Hastanelere Afet Ve Acil Durum Planlaması Eğitimi Verildi

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından, kentteki tüm kamu ve özel hastane yöneticilerine Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) eğitimi verildi.

Hastanelere Afet Ve Acil Durum Planlaması Eğitimi Verildi
İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği Eğitim Salonunda verilen eğitim hakkında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi aracılığıyla yapılan açıklamada, "Ülkemizin afet profili incelendiğinde birçok tehlikeye maruz kalması muhtemel oluşumlar içermesi ve normal yaşam sürecinde sağlık hizmetini kesintisiz sunan, oluşabilecek herhangi afet ve acil durum halinde de bu hizmeti sürdürmesi beklenen hastanelerimize 20’nci Bölge İlleri (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli) eğitmenlerinin katılımı ile Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) eğitimi verildi.

Söz konusu eğitimde, afet ve acil durum kavramları, afetlerde müdahale ajanları, psikososyal destek eğitimi, HAP Kılavuzu tanıtımı gibi konular işlenmiş olup, eğitim sonunda katılımcılara belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu tarafından verilmiştir" denildi.
Kaynak: İHA