Gazeteciler, Muğla'nın Tarihi Ve Kültürel Alanlarını Gezdi

Türkiye'nin 81 ilinden gazetecilere tarihi hanları, kendine özgü ahşap mimarisiyle asırlar boyu birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Muğla'nın tarihi ve kültürel alanları gezdirildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve konfederasyona üye 8 federasyon başkanı ile 200'e yakın gazeteci, Muğla'da tarihi ve kültürel alanları gezdi.

TGK 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılmak için kente gelen Kolaylı ve konfederasyona üyeler ile gazeteciler, sabah Menteşe ilçesindeki tarihi Saburhane Meydanı'na geldi.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen gezide gazetecilere şehrin tarihi yapısı, kültürel alanları, kent kimliği ve Muğla bacaları hakkında bilgi verildi.

Gazeteciler daha sonra Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan'ın mihmandarlığında dar sokaklardan geçerek eski Muğla evlerinin bulunduğu tarihi doku içerisinden ilerleyerek bölgedeki tarihi evler ve konaklar ile kentteki asırlık camileri gezerek fotoğraf çekti.

Kentteki asırlık Şahidi Türbesi, Şeyh Cami, Kurşunlu Camisi, eski Muğla Evleri, Tarihi Arasta ve Yağcılar Hanı ile restore edilen alanları da gezen gazeteciler, vatandaşlarla sohbet etti, kente özgü ürünlerden satın alarak alışveriş yaptı.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, toplantıların gerçekleştirildiği illerin tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Kaytan da Muğla'nın tarihi ve kültürel alanlarıyla her yıl 3 milyon turistin ziyaret ettiği bir yer olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin 81 ilinden gelen gazetecilere Muğla'daki tarihi dokuyu tanıttıklarını belirten Kaytan, 'Misafirlerimiz kentteki korunmuşluğa hayran kaldı. Dar sokaklı Muğla evlerini, tarihi konakları ve şehrin ticaret hayatının asırlardır yaşadığı Tarihi Arasta Meydanı'nı gezdirdik.' dedi.
Kaynak: AA