CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

'Şimdilerde bir anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminden bahsediliyor. Bu tümüyle rejim değişikliğini öngören bir anlayıştır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 'Şimdilerde bir anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminden bahsediliyor. Bu tümüyle rejim değişikliğini öngören bir anlayıştır.' dedi.

Bingöl, partisinin Sındırgı İlçe Başkanlığı hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda ve anlamda sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi.

'Türkiye itibarlı bir ülkeydi.' diyen Bingöl, 'Türkiye geçmiş yönetimler dönemlerinde de Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşman gayreti içindeydi hangi yönetim olursa olsun. Ama gelin görün ki AKP'nin 14 yıllık iktidarı döneminde Türkiye her geçen gün yalnızlaşıyor her geçen gün dışarıda itibarsızlaşıyor. Bu bizi kahrediyor.' ifadelerini kullandı.

Bingöl, Türkiye'nin kötü yönetildiğini, çok ciddi bir siyasi kriz olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

'Şimdilerde bir anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminden bahsediliyor. Bu tümüyle rejim değişikliğini öngören bir anlayıştır. Parlamenter demokratik sistem dünyanın en iyi yönetim biçimi olan cumhuriyetle hayat bulur. Cumhuriyet rejimi Türkiye'de bütün vatandaşlarımızı ve her zaman her fırsatta dile getirdiğimiz, 'Kimsesizlerin kimsesi olma' özelliği taşır. Cumhuriyet eşitliktir, barıştır, kardeşliktir. Bu duyguları taşıyan bir yönetim anlayışını terke edip tekçi bir anlayışa giderek diktatörlüğe evrilecek bir yönetim anlayışını bu ülkeye hakim kılmaya çalışanlara biz mutlaka 'Dur' diyeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, soksak sokak, köy köy dolaşacağız, anlatacağız. Bunların ülkeyi nasıl bir sıkıntı içerine sokacaklarını anlatacağız.'

Mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Bingöl, 'Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet, geliştirerek sonsuza kadar yaşatmak bizim boynumuzun borcu olacak. Bu borcu da ödemeye hepimiz ne bedel olursa olsun ödeyerek yerine getirmeye ant içmişiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi yaparken tek bir gücümüz, tek bir inancımız var; onu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katıldı.

Kaynak: AA