Çerkezköy'e Kurulması Planlanan Termik Santral

Çerkezköy'de kurulması planlanan 'Termik Santrale Hayır' çalıştayı düzenlendi.

Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksinde düzenlenen çalıştayda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 'Geleceğimize, Toprağımıza ve Nefesimize Sahip Çıkmak İçin Buluşuyoruz' sloganı ile bu yola çıktıklarını söyledi. Trakya denince akla termik santral kurma fikrinin geldiğini belirten Albayrak, 'Trakya deyince gündeme bir konu geliyor, termik santral kurulması. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanımız bu konudaki mücadelesini sürdürüyor. Şimdide gündeme Çerkezköy geldi, ancak bu defa çok sert kayaya çarptılar. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay'a rastladılar. Biz bu termik santrale Trakya da izin vermeyeceğiz. Termik santrale hayır dedik, itiraz ettik. İtirazlarımız kabul edilmez ise gerekli mahkemeye başvuracağız ve bu işin takipçisi olacağız.' diye konuştu.Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da termik santrale karşı olduklarını böyle yatırımların insanın geleceğine havasına suyuna zarar verdiğini savundu.

Geleceğini düşünen herkesin termik santralle ilgili düşüncelerini net olarak ortaya koyması gerektiğini aktaran Akay, şunları kaydetti:

'İlçenin nüfusu 150 bine dayandı. Silivri de, Kapaklı da yaşayan yaklaşık 500 bin vatandaşımızın geleceğini etkisi altına alacak bu termik santralin durumunu çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Çerkezköy'ün tek nefes alacak alanı olan Ambardere ve Çayırdere bölgesine yapılacak bir termik santralden bahsediyoruz. Çerkezköy, 4 bir yanından da sanayi bölgeleriyle sarılı. Biz bunların çevreye verdiği zararları sürekli gündemde tutuyoruz. Ancak nefes alacağımız tek alan olan bu termik santrali istemiyoruz.'

Programa, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Tekirdağ’ın ilçe belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA