Batı Karadeniz'de Bir Haftada 2,8 Bin Ton Hamsi Avlandı

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş: 'Bir hafta önce hamsi kendini gösterdi. Balıkçılarımız da Marmara, Ege ve Doğu Karadeniz'den hamsi takibi için bölgemize geldi. Hamsi bereketi yüzleri güldürdü'

Batı Karadeniz'de avcılık yapan balıkçılar, bir haftada yaklaşık 2 bin 800 ton hamsi avladı.

Akçakoca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 4-10 Aralık tarihleri arasında Akçakoca Limanı'ndan, her gün yaklaşık 400 ton olmak üzere, 2 bin 800 ton hamsi sevkiyatı yapıldı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine, hamsinin kendisini Batı Karadeniz bölgesinde gösterdiğini söyledi.

Karadeniz'de hamsi takibi yapan teknelerin Akçakoca'da bulunduğunu belirten Karakaş, 'Bir hafta önce hamsi kendini gösterdi. Balıkçılarımız da Marmara, Ege ve Doğu Karadeniz'den hamsi takibi için bölgemize geldi. Hamsi bereketi yüzleri güldürdü, popülasyon çok iyi durumda. Havaların böyle devam etmesiyle avcılığımız bu şekilde sürecektir.' diye konuştu.

Balıkçıların yüzünü sezon başında palamutun güldürdüğünü, şimdi de hamside bunu yaşadıklarını ifade eden Karakaş, 'Karadeniz, diğer sezonlarda olduğu gibi bu sezon da balıkçıyı güldürdü. Çok şükür mutluyuz.' dedi.

- 'Akçakoca hamsisini Türkiye'nin sofrasına taşıyoruz'

Bölgede 25 yıldır balıkçılık yapan Bülent Hicaz (40) da İstanbul Boğazı-Akçakoca-Ereğli bölgesinde avlandıklarını söyledi.

Balıkçılığın zor bir meslek olduğuna işaret eden Hicaz, 'Karadeniz her zamanki gibi yüzleri güldürmeye devam ediyor. Hamsi bereketi var. Denizde yaşam çok zor, balıkçı dediğin zaman orada bir duracaksın çünkü biz gece çalışır, gündüz sevkiyat yaparız. Bu ara Akçakoca hamsisini Türkiye'nin sofrasına taşıyoruz. Denk geldiği akşamda bin 500 kasa balık alıyoruz, şu anlık durum iyi.' diye konuştu.

Kaynak: AA