Antalya Valisi Karaloğlu, Beraberindeki Heyetle Hatay'ı Gezdi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki yaklaşık 200 kişilik heyet, Hatay'ın tarihi yerlerini ziyaret etti.

Karaloğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak 'Anadolu'nun ilk camisi' olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camini ziyaret etti.

Ardından tarihi Uzun Çarşı'yı gezen Antalya heyetine, burada kentin yöresel tatlısı künefe ikram edildi.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (HESOB) Abdülkadir Teksöz, burada yaptığı konuşmada, Antalya Valisi Karaloğlu ve beraberinde gelen Antalyalı misafirleri Hatay'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Hatay'ın Antalya ile kardeş olduğunu belirten Teksöz, Vali Karaloğlu'na kentin birlik ve beraberliğine katkı sağladığı için teşekkür etti.

Karaloğlu ve beraberindeki 200 kişilik heyet, Hatay Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti. Karaloğlu, burada müze müdürü Nilüfer Sezgin'den bilgi aldı.

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı'nın eşlik ettiği ziyarette, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, Kepez İlçe Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, ardından Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesinde dayanışma yemeğine katıldı.

Gecede, Antakya Belediyesi Sıra Gecesi ekibi, sahne aldı.

Kaynak: AA