Antalya'da Çiftçiler Domateslerini Çöpe Dökmek İçin Sıraya Girdi

Antalya’da geçtiğimiz günlerde domateslerin kendilerinden ucuza alındığı gerekçesiyle eylem yapan çiftçiler, bu kez Serik Toptancı Halinde satamadıkları domatesleri çöpe dökmek için sıraya girdi. Üreticiler, duruma sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşılan bir video ile tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesi sonrası Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin bozulması, birçok sektörde olduğu gibi yaş meyve ve sebze sektörünü de olumsuz etkiledi. Turizm sektöründe yaşanan kaybın ardından, Antalya’da yaş meyve ve sebze sektöründe de krizin en çok vurduğu ürün domates oldu. Rusya ile son günlerde varılan yakınlaşmadan duyulan umut, çiftçinin yüzünü güldürse de domates fiyatlarında beklenen artış henüz gerçekleşmedi. Çiftçiler ise çareyi eylem yapmakta buldu.

"Diyorlar ki ‘şov yapıyorlar’ bu işi yapan bilir"

Geçtiğimiz günlerde Antalya Toptancı Halinde sabah namazı sonrası bir araya gelerek yaşananlara tepki gösteren çiftçiler, bu kez de Antalya’nın en fazla domates üreten ilçesi olan Serik’te toptancı halinde satamadıkları domatesleri çöpe dökmek için araçları ile sıraya girdi. Çiftçiler, yaşananlara sosyal medya üzerinden çektikleri bir video ile tepki gösterdi.

Bir çiftçi, domateslerini çöpe döken çiftçiyi videoya alarak, "Yazık günahtır. Çiftçinin haline bak. Çiftçi domatesini dökmek için sıraya girdi. Yapılan emeklere yazık" dedi.

Bir başka çifti ise serasının içinde çektiği görüntü ile toptancı halinde yaptıkları eylemin şova dönüştürüldüğü yönündeki söylentilere tepki göstererek, "Diyorlar ki ‘şov yapıyorlar.’ Bu işi yapan bilir. Bu işle ilgilenen bilir. Sabahlara kadar don nöbeti tutacağız, yazın 50 derece sıcaklığın altında çalışacağız. Biz kömürü 900 liraya aldık. Kömüre 900 lira vermek bizim de zorumuza gidiyor. Biz bunun için emek veriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA