Aktarlarda Soğuk Algınlığı Mesaisi Başladı

Dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl’de, gribal hastalıklardan korunmak için birçok vatandaş soluğu aktarlarda alıyor.

Aktarlarda Soğuk Algınlığı Mesaisi Başladı
Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte meydana gelen boğaz ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarda vatandaşlar tedavi yöntemi olarak şifalı bitkileri de tercih ediyor. Bingöl’ün Genç ilçesinde aktarlık yapan Halit Olcay, müşterilerin çoğunluğunun soğuk algınlığı tedavisi için geldiğini ifade ederek, şifalı bitkilerin satışının diğer aylara oranla arttığı söyledi.



Vatandaşlar aktarları tercih ediyor

Gribal hastalıklara karşı, doğal bitki çayları ve karışım çaylarının daha çok tercih edildiğini belirten aktar Halit Olcay, “Kış aylarının gelmesiyle işlerimizin arttığını söyleyebiliriz. Bitki çayları daha fazla tercih ediliyor. Gribal enfeksiyonlar nedeniyle satışlarımızda artış var. Ihlamur, ada çayı, kuşburnu, hibiskus, meyan kökü, kabuk tarçın, zencefilde çokça tercih ediliyor. Hem hastalanmadan önce hem de hastalandıktan sonra daha çabuk iyileşmek için yine tarçın, zencefil, karanfil, ada çayı, ıhlamur, kuşburnu ve hibiskus karışımı içmelerini müşterilerimize öneriyoruz. Bunlar hem vücudu ısıtıcı hem de soğuğa karşı direnç kazandırıcı özelliğe sahiptir. Ihlamur, fiyatı yükselmesine rağmen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Ihlamurun fiyatını yüksek bulanlar ada çayına yöneliyor” dedi.

Kaynak: İHA