AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Ekonomiye milli dokunuş sağlayacak EKK kararları, sektörlerin ihtiyaçları dikkate alınarak, tam isabet sağlama hedefiyle hazırlanmıştır'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ekonomiye milli dokunuş sağlayacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarının, sektörlerin ihtiyaçları dikkate alınarak, tam isabet sağlama hedefiyle hazırlandığını belirtti.

Milletvekili Tin, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kararların hem kısa hem de uzun vadede piyasalara olumlu yansımaları olacağını ifade etti.

Hükümetin ekonomi yönetimi ve mali disiplin konusundaki başarılı icraatlarının bugüne kadar birçok krizin ve ekonomiye dış müdahalelerin önlenmesinde önemli rol oynadığını dile getiren Tin, şunları kaydetti:

'Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları, tıpkı daha önce yapılan reformlar gibi, yerinde ve zamanında müdahaledir. Bütün bu reformlar, dış kaynaklı spekülatif müdahalelere karşı ekonomimizi daha da dirençli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Son EKK kararları da, dirençli 'Milli Ekonomi' modelinin oturtulması anlamında atılan uzun vadeli bir adımdır. Ekonomiye milli dokunuş sağlayacak EKK kararları, sektörlerin ihtiyaçları dikkate alınarak, tam isabet sağlama hedefiyle hazırlanmıştır. Bankacılık sektöründe yapılan düzenlemelerle iş dünyasına nefes aldıracak, kredi temin olanaklarını kolaylaştıracak tedbirler alınmıştır. Öte yandan piyasadaki nakit sıkıntısını rahatlatmak için, Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuldu. Piyasada KOBİ'ler, büyük işletmeler, ihracat işiyle uğraşanlar, kısaca ekonomimizi ayakta tutan bütün sektörlere nakit sıkışıklığını giderecek ve işlerini düzene sokacak yeni bir kaynak oluşturuldu. KOSGEB'e üye olan küçük işletmelerin 12 ay içerisindeki kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 50 bin lira verilecek.'

Denizli'nin ihracata dayalı bir ekonomisi olduğuna da dikkat çeken Tin, 'EKK kararları ile ihracatçıyı ödüllendiriyor ve teşvik ediyoruz. Eximbank'ın sermayesini artırdık. Böylece, ihracat destekleri de otomatik olarak artacak. 2017 yılında bir önceki yıla oranla daha fazla ihracat yapan firmalarımızı ayrıca destekleyeceğiz. Bunlarla birlikte işverenlerimizin asgari ücret desteğinden yararlanmalarını, esas prim ödeme gün sayısına karşı gelecek şekilde 2017 Ocak-Şubat-Mart primlerini 2017’nin Ekim-Kasım-Aralık aylarına öteliyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA