Adıyamanlılar Halep İçin Sabah Namazında Buluştu

Adıyaman Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen etkinlik ile bir araya gelen vatandaşlar Sabah Namazında Halep’te ki Müslümanlar için dua etti.

Adıyamanlılar Halep İçin Sabah Namazında Buluştu
Adıyaman merkez Yenipınar Camiinde Suriye’nin Halep kentinde yaşanan katliamlar nedeniyle Sabah Namazı buluşması gerçekleştirildi.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu tarafından gerçekleştirilen Sabah Namazı buluşması etkinliğine katılan vatandaşlar, Müslümanlar için dua etti. Özellikle Halep’te yaşanan vahşete maruz kalan Müslümanlar için gerçekleştirilen Sabah Namazı buluşmasında, eller semaya kalktı.

Kılınan namaz ve yapılan duanın ardından cemaate Yenipınar Cami görevlileri tarafından çorba ikramında bulunuldu.

Memur-Sen Temsilcisi Ali Deniz, Müslümanların soykırıma maruz kaldığını belirterek, “Suriye’de özellikle Halep kentinde Müslümanlar bir kıyım içerisindedir. Bizim 3. büyük medeniyet kenti olan Halep’te Müslümanlar öldürülüyor. Bizler onlara çaresiz bir şekilde bakıyoruz. Bugün bütün Müslüman kardeşlerimizi bu sabah namazı buluşmasında, duada birleşmeye davet ettik. Allah gelenlerden, dua edenlerden ve sizlerden razı olsun” dedi.

İHH Adıyaman şube Başkanı Fadıl Akkuş ise konuşmasında, “Adıyaman Sivil Toplum Platformu olarak öncelikle özelde Halep, genelde de dünya Müslümanlarının şuan içinde bulunduğu bu zulüm ve işkencelerden kurtulması böyle bir etkinlik yaptık. Sabah Namazı buluşmasıyla ve beraberinde dua programıyla elimizden geldiği kadar bu zulme dur demek, bunu kamuoyuna duyurmak amacıyla bu tür etkinlikler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA