Yurt Yangınında Ölenler Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Adana'nın Aladağ ilçesindeki yangında yaşamını yitiren öğrencilerden 3'ünün cenazesi Kışlak'ta, 1'inin cenazesi ise Karahan'da toprağa verildi Çocukların akrabası kadınlardan bazıları, 'Gelin olacaktınız' diyerek ağıt yaktı.

Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel yurtta çıkan yangında yaşamını yitiren öğrencilerden 3'ü Kışlak, 1'i Karahan mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Öğrencilerden Sema Nur Aydoğdu (14), İlknur Maden (13) ve Cennet Karataş'ın (11) cenazeleri, coğrafi koşullar nedeniyle zorlu yolculuğun ardından, kent merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafedeki Kışlak Mahallesi'ne getirildi.

Cenazeler, çocukların evlerinin önüne götürülerek helallik alındı. Bu sırada çocukların ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Çocukların akrabası kadınlardan bazıları, 'Gelin olacaktınız' diye ağıt yaktı.

İlknur Maden’in engelli halası Eşe Maden, kardeşi Hasan Maden’in de yardımıyla cenaze aracına kadar geldi ve tabuta bakarak gözyaşı döktü.

Cami avlusuna getirilen cenazelerin üzerine çocukların başörtüleri örtüldü.

Cenazeler, Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu tarafından kıldırılan namazın ardından omuzlarda mezarlığa taşındı.

Cenaze namazında, çocukların akrabası bazı kadınlar da saf tuttu.

Sema Nur'un babası Ali Aydoğdu, Cennet'in babası Mehmet Karataş ve İlknur'un babası Hasan Maden de tabutları omuzlarında bir süre taşıdı.

- Ablasının yanına defnedildi

Sema Nur Aydoğdu'nun cenazesi, yaklaşık 3 sene önce 14 yaşındayken ölen ablası Esra Aydoğdu’nun yanına defnedildi. Sema Nur'un annesi Durdu Aydoğdu, kızının mezarına kapandı.

Cenaze törenine çocukların ailesi ve yakınları ile AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İmamoğlu ve Aladağ Vekil Kaymakamı Kürşad Özdemir, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yangında yaşamını yitiren öğrencilerden Gamze Bagır'ın (12) cenazesi ise Aladağ'ın kırsal kesimdeki mahallelerinden Karahan'da toprağa verildi.
Kaynak: AA