YÖK Üyelerinin Gümüşhane Üniversitesini Ziyareti

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti.

Rektör belirleme sürecinde 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle yapılan değişiklik sonrasında yoğun bir çalışma başlatan YÖK, ilgili üniversitelerin mevcut şartlarını, sorunlarını, güçlü ve zayıf yönlerini, bölgenin şartlarını ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla ikişer üyesini rektör atama sürecinde olan 19 üniversiteye gönderdi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın ile görüşen YÖK üyeleri, Gümüşhane Üniversitesin eğitim-öğretim, uygulama, araştırma ve geliştirme, spor, sosyal ve kültürel alt yapısı, kütüphane imkanları, çevre düzenleme alanları ve devam eden fiziki yapılaşma projelerini yerinde görmek için bir dizi inceleme yaptı.

YÖK Üyeleri Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Gümüşhane Üniversitesinde gördükleri gelişmelerden memnun kaldıklarını ifade etti.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın da rektör belirleme sürecinde seçimlerin kaldırılmasının isabetli bir karar olduğuna atıfta bulunarak şunları söyledi:

'676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenen yeni süreç üniversitelerdeki kutuplaşmaların önüne geçecektir. Dolayısıyla üniversitelerdeki enerji boşa harcanmayacaktır. Yeni atama usulü ile ilgili YÖK’ün başlatmış olduğu atama sürecinde ise YÖK üyelerinin bizzat üniversitelere gidip inceleme yapması ve üniversite paydaşları ile bizzat görüşerek onların fikirlerini dikkate alması yararlı olacaktır.'

Kaynak: AA