YÖK Başkanı Saraç Tunceli'de

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bazı YÖK üyeleriyle birlikte Tunceli’yi ziyaret etti.

YÖK Başkanı Saraç Tunceli'de
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Mehmet Emin Zararsız ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki üniversite ziyaretlerine Tunceli’den başladı.

Kent ziyaretine Vali Osman Kaymak’ı makamında ziyaret ederek başlayan Prof. Dr. Saraç, “YÖK olarak Doğu’daki illerimizi Tunceli başta olmak üzere Şırnak, Hakkari, Adıyaman Güneydoğu da dahil olmak üzere bu illerin hepsini ziyaret etmek, üniversitelerimizi yerinde görmek, oradaki öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinlemek istiyoruz” dedi.

Ziyarete Tunceli’den başlamalarının özel bir anlamı olduğunu ifade eden Saraç, “Tunceli’den başlamanın özel bir anlamı olduğunu düşünüyoruz. Tunceli ilindeki Munzur Üniversitemizin toplumsal barışa ve müsamahada simgesel bir konumda olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda üniversitemizin çok güzel adımları var. YÖK olarak bu adımları daha ileri noktalara nasıl taşıyabileceğimizi üniversite yetkilileriyle konuşacağız. YÖK olarak Munzur Üniversitesi’nin bölgesel kalkınmada önemli bir unsur olacağını düşünüyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde katkıda bulunmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, kentte terörle mücadelenin yanı sıra eğitim ve kamusal alandaki çalışmaları da sürdürdüklerini belirterek, “Halkımızı, vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Onların mutluluğu, huzuru çok önemli. İlimizde eğitimle ilgili güzel başarılar var. Son üç yıldır TEOG’da Türkiye birincisi oluyoruz. Üniversite sınavlarında ilk ona girdik. Halkımız okuma yazmaya önem veriyor. İlimizdeki terör sorununun halledilmesiyle birlikte üniversitemiz Doğu’nun, Güneydoğu’nun örnek bir üniversite olacak” dedi.

Tunceli Valiliği ziyaretinin ardından Munzur Üniversitesi’ne geçen Prof. Dr. Saraç ve beraberindekiler, Senato Toplanı Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Fakültelere birinci sırada yerleşen öğrencilere belge veren Saraç, daha sonra Tunceli Cemevi’ni ziyaret etti.

Tunceli Valisi Osman Kaymak’ın da hazır bulunduğu ziyarette Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt tarafından Prof. Dr. Yekta Saraç’a Alevilik hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: İHA