Yeni Nesil Ofisler İş Yaşamında Başarıyı Katlıyor

Son yıllarda gayrimenkul sektörüne damga vuran yeni nesil ofisler, büyük rahatlık sağlayan teknolojik donanımları ve ayrıcalıklı imkanları ile çalışanların mutluluğunu artırırken, iş yaşamında da başarıyı katlıyor.

Yeni Nesil Ofisler İş Yaşamında Başarıyı Katlıyor
Balak Metal ortaklığı ile Adana’da bölgenin en büyük ofis projesi Kiza Kurumsal İş Merkezi’ni inşa eden Kurt İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi Aydın Kurt, yeni nesil ofislerin; teknolojik donanımları, aydınlık mimarileri, kolay ulaşım imkanları, otopark avantajları ve geniş sosyal yaşam alanları ile iş hayatında standartları yeniden belirlediğini ifade etti.

Günümüzde ofis çalışanlarının en büyük sıkıntılarının başında, şehir merkezlerinde binaların arasında sıkışmış, kasvetli ve karanlık çalışma ortamları geldiğini belirten Kurt, “Güneş görmeyen küçük ofisler, dar koridorlar, güvenlik zafiyeti ve sosyal donatı alanlarının eksikliği, çalışanların motivasyonunu düşürüyor. Bir de buna şehrin trafik yoğunluğu ve gürültüsü eklenince çalışma ortamı tamamen çekilmez bir hal alıyor” dedi.



Yeni nesil projelerde olumsuzluğa yer yok

Yeni nesil ofislerin, çalışma ortamında motivasyon eksikliğine yol açan tüm olumsuzlukları ortadan kaldırarak, işletmelere çok daha verimli bir çalışma ortamı sunduğunu kaydeden Kurt, bölgenin tek kurumsal iş merkezi olma özelliğini taşıyan Kiza’nın, çalışanların özgüvenini artırarak, çok daha verimli hizmet üretmelerine olanak sağlayacağını belirtti.

İşletmelerin marka değerini artıran, kurumsallaşmaya da önemli katkıları olan “A Plus” ofislerin, her geçen gün daha çok tercih edildiğini, bu tarz ofislerin yükselişinin gelecek dönemde de artarak devam edeceğini dile getiren Kurt, iş dünyasının standartları ile birlikte, ofis çalışanlarının beklentilerinin de değiştiğini vurguladı.

Başarıyı kaçınılmaz kılıyor

Yeni nesil ofislerin, modern kurgularının yanı sıra sundukları sosyal ve kültürel yaşam alanlarıyla da öne çıktığını belirten Aydın Kurt, bu tarz ofislerin, başarıyı da kaçınılmaz kıldığını ifade etti.

Kurt, “A Plus ofislerin çalışanlara sunduğu olanaklar, çalışanların motivasyonunu artıyor. Sosyal yaşamlarını da olumlu etkiliyor. Çalışanlar, eski ofislerindeki çalışma ortamlarına göre, kişisel bakımlarına, giyim kuşamlarına daha fazla özen göstermeye, daha şık giyinmeye başlıyorlar. Bu da iş yapma biçimlerine yansıyor. Saate bakıp, mesai bitimini beklemek yerine daha verimli çalışıyorlar. Bu da beraberinde başarıyı getiriyor” diye konuştu.



Proje hakkında

Adana-İçel D-400 Karayolu Otogar Kavşağı’ndaki eski Tekel fabrikasının bulunduğu alanda, 55 bin 262 metrekare arsa üzerine inşa edilen Kiza Kurumsal İş Merkezi, üstün lojistik avantajları ve emsalsiz konumuyla işletmelere gelişimin kapılarını aralıyor. Bin 200 adet aracın park edebileceği 50 bin metrekare kapalı ve 900 araçlık açık otoparkı bulunan Kiza’nın çarşı bünyesinde 20 metre genişliğinde 221 metre uzunluğunda ve ortada refüj bulunan gidiş- geliş ana caddesi yer alıyor. Ayrıca, bu bulvara dik kesişen 15 metre genişliğinde 100, 112 ve 126 metrelik 3 adet cadde bulunuyor. 12 blokta 990 ofis ve home ofis ile 287 iş yerinden oluşan projede ayrıca, 120 odalı business otel ile 1 kongre merkezi yer alıyor.
Kaynak: İHA