Yabancı Öğrencilere Hoşgeldiniz Yemeği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen bu yıl da Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler için düzenlenen hoşgeldiniz yemeği Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve bu yılda Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesinde yaklaşık 80’i aşkın ülkeden gelen yabancı öğrenciler için düzenlenen hoşgeldiniz yemeği, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Antikkapı Restoran’da düzenlenen yemeğe; Kocaeli Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yansıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve çok sayıda yabancı öğrenci katıldı.

Etkinlikte ilk olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KaraosmanoğluTürkiye bütün gelişmeleri yakından takip ediyor. Başta cumhurbaşkanımız ve biz yerel yönetimler olarak sizleri evladımız gibi görüyoruz. İleride yaşayacağınız yere faydalı olacağınıza inanıyoruz. Hedefleriniz olsun. Daha zengin ve müreffeh olun diye çalışacağınıza inanıyoruz. Bu duygularla sizleri çok sevdiğimi belirtmek istiyorum. Dünyanın en güzel renkleri sizlersiniz. Hoşgeldiniz, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Sizlerle Kocaeli daha güzelleşti. Buradan ayrılsanız da Kocaeli’ni unutmayacağınızı biliyorum ve sizleri çok sevdiğimizi belirtmek istiyorum. Her daim hatırlanacaksınız. Bu topraklar yaratandan ötürü yaratılanı hoş görür. Bu topraklar hiçbir zaman karşısındakini hor görmeyen bir irfan medeniyetidir. Bizler kimliğimizi ve kültürümüzü sizlere aktarırken nereye giderseniz gidin bizden bir iz taşıyacağınızı biliyoruz. Dünyanın mazlum devletlerine gönlümüzü açtık. Türkiye zengin bir ülke değil ama dünya mazlumlarının nefes aldığı bir ülke” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA