Uşak Kanyonu Tanıtım Projesi

Uşak Üniversitesinin öncülüğünde, valilik, Ulubey Kaymakamlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü, Ulubey kanyonunun bilinirliğinin artırılması amacıyla hazırlanan ''Büyük Uşak Kanyonları Projesi'' tanıtıldı.

Ulubey kanyonunda yer alan bir kafeteryada düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, kentin tanıtılması amacıyla hazırlanan projede, 'Büyük Uşak Kanyonları' belgeselinin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Uşak'ta doğa, tarih ve kültür turizminin belgesel ile canlanacağını ifade eden Okur, şunları kaydetti:

'Uşak ile ilgili yapılacak her türlü adımı destekliyoruz. Bu anlamda Uşak'ın bugüne kadar tanıtılmamış değerlerin açığa çıkarılması gerekiyor. Uşak'ın tanıtılmasını sağlayacak yer, burada bulunan doğal ve tarihi değerleri olacak. Kanyonda çok sayıda farklı tarihi değerler yer alıyor, bunun yanında kanyonun doğal güzelliği de var. Uşak'ın eksiği bu değerlerin tanıtılması. Tanıtmak için de bu değerleri ortaya çıkarmak zorundasınız. Bu belgesel aslında bunun bir başlangıcı olacak. Kültür Bakanlığının onayı alındı, 2017'de Blaundos Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına başlayacağız. Uşak, yerli ve yabancı turistleri doğal ve tarihi değerleriyle kazanacak. Bunu sağlamada tanıtım çok önemli.'

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise kentin tarihi kültürü ile egenin saklı bir incisi olduğunu dile getirdi.

Uşak'ın tarihi kültürünün tanıtılmasının gerektiğine vurgu yapan Çelik, ''Uşak'ın en büyük eksikliği tanıtım eksikliğidir. Büyük Uşak Kanyonları belgeseli, Uşak'ın turizmine katkı sağlayacak değerlerinin daha bilinir kılınmasını sağlayacak. Önemli olan birlikte çalışmak ve şehir adına güzel işler yapmak. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Büyük Uşak Kanyonları projesinin yapım ve koordinatörlüğünü yürüten Doç Dr. Vedat Çakır, proje hakkında bilgiler verdi. Ardından, Büyük Uşak Kanyonları belgeselinin 1 dakikalık tanıtım videosu izlendi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA