Trump'ın Ticaret Bakanı Adayı Milyarder İş Adamı Ross

Donald Trump, ABD Ticaret Bakanlığına milyarder iş adamı Wilbur Ross'u aday gösterdi.

ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump, ABD Ticaret Bakanlığına milyarder iş adamı Wilbur Ross'u aday gösterdi.

Trump, yazılı açıklamasında, Ross'u kabinesinde ticaret bakanı olarak görmek istediğini bildirdi.

Açıklamasında, 'Wilbur Ross, Amerikan sanayisinin bir şampiyonu ve şirketlere başarılı olmaları için nasıl yardım edilmesi gerektiğini biliyor. En önemlisi, şimdiye kadar tanıdığım en iyi müzakereci' ifadelerini kullanan Trump, Ross ile birlikte Amerikalıların işlerine sahip çıkacaklarını kaydetti.

Yaklaşık 25 yıl boyunca dünyaca ünlü Rothschild firması için çalıştıktan sonra kendi şirketlerini kuran Ross ise ticaret bakanlığına aday gösterilmesine ilişkin yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

'Trump'ın kabinesine seçildiğim için çok mutluyum ve özellikle Steven Mnuchin ile birlikte başkanın ekonomik büyümeyi hızlandıracak stratejilerini hayata geçirmek için birlikte oluşturacağımız politikaları uygulamak için sabırsızlanıyorum.'

ABD Senatonun onaylaması durumunda yeni yönetimin ticaret bakanı olacak Ross'u mevcut ticaret anlaşmalarının iptali veya yeniden müzakere edilmesi gibi kritik görevler bekliyor.

Trump'ın seçim kampanyasına en fazla mali destek veren bağışçılar arasında yer alan Ross'un net mal varlığının basına yansıyan haberlere göre 2,9 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Trump, bugün ayrıca ABD Hazine Bakanlığına eski Goldman Sachs ortağı Steve Mnuchin'i aday gösterdiğini açıkladı. ABD'nin yeni ekonomi yönetiminde yer alması beklenen en önemli isimler böylece belirlenmiş oldu.
Kaynak: AA