Transist İstanbul Ulaşım Kongresi Ve Fuarı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: 'Milletin 15 Temmuz'da omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun hakkını verebilmek adına dünden daha fazla çalışıp daha fazla iş birliği yapacağız' 'İş birliğimize sizler taraflar olarak, akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar olarak lütfen destek verin. Bugünden sonra da milletimize daha iyi hizmetler getirmeye devam edeceğiz' 'Gerek hükümet gerek bakanlık olarak Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İstanbul'da da üzerimize düşeni yapacağız'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz'da milletin omuzlarına yüklediği sorumluluğun hakkını daha fazla verebilmek adına dünden daha fazla çalışacaklarını belirterek, 'Akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar olarak lütfen destek verin. Bugünden sonra da miletimize daha iyi hizmetler getirmeye devam edeceğiz.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İETT tarafından İstanbul Kongre Merkezinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'nın açılışına katılan Arslan, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Arslan, ulaştırma konusunda fikir alışverişinin çok önemli olduğunu ifade ederek, fuarın ve kongrenin sektöre büyük katkı sunacağını söyledi.

İstanbul özelinde Türkiye'nin çok önemli bir coğrafyada olduğunu dile getiren Arslan, İstanbul'un Asya ile Avrupa'yı birbirine bağladığını, ticaret yollarının kavşağı haline geldiğini aktardı.

Arslan, zamandan sağlanan her tasarrufun ülkeye nakdi katkısı olduğunu, olaya bu çerçeveden baktıklarını kaydederek, ulaşımın birbirine entegre edilmesinin önemine değindi.

Türkiye'de bütün ulaştırma türlerinde koridorlar oluşturduklarını ifade eden Arslan,doğu-batı, kuzey-güney akslarındaki ulaşım projelerinden, hayata geçirdikleri hızlı tren projelerinden bahsetti.

- 'İstanbul'da tüneller trafiği rahatlatıyor'

Arslan, Türkiye'de onlarca yıl öncesinde yapılan tren yollarına uzun süre dokunulmadığını ve demir yolu ulaşımının ihmal edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olmasından sonra bu alana tekrar yoğunlaşıldığını ve ulaşım hizmetlerinde, projelerinde rekorlar kırıldığını anlattı.

Türkiye'de son 15 yılda kara yolu ulaşımında yapılan otoyol ve bağlantı yolları hakkında bilgiler veren Arslan, yapılanlarla yetinmediklerini, Çanakkale 1915 Köprüsünü yaparak Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturacaklarını ve İstanbul'un üzerinden trafik yükünü alacaklarını söyledi.

Arslan, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de yapılan ulaşım projelerinden bahsederek, İstanbul'un 7 tepeli şehir olmasının yanı sıra artık tünellerle konuşulduğunu, şehirde hayata geçirilen tünellerin trafiği rahatlattığını bildirdi.

Türkiye'de son 15 yıl öncesine kadar yapılan tünellerin uzunluğunun 50 kilometre olduğunu aktaran Arslan, bu rakamın şu anda 306 kilometreye çıktığını vurguladı.

- 'İstanbul'un ulaşımı için üzerimize düşeni yapacağız'

Arslan, gerek hükümet gerek bakanlık olarak Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İstanbul'da da üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydederek, Marmaray'ı şu ana kadar 170 milyon yolcunun kullandığı bilgisini verdi.

Avrasya Tünelinden her gün 120 bin araç geçeceğini ifade eden Arslan, tünel sayesinde tarihi yarımadanın üzerinden trafik yükünün alınacağını, iki yaka arasında araçların geçişinin 15 dakika gibi kısa bir süre alacağını dile getirdi.

Arslan, deniz yolculuğunu en az 2,5 kat artırdıklarını kaydederek, denizcilik sektörüne verdikleri desteklerden bahsetti.

Hayata geçirdikleri ulaştırma projeleriyle ilgili detaylar veren Arslan, trafik kazalarını azaltmak için gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti.

- 'Tecrübelerimizden faydalanalım'

Arslan, bakanlık olarak ulaştırma hizmetleri konusunda çok şey yaptıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ama özetle şunu yapıyoruz: Ülkemizin hakkını vermek, insanımızın refahını yukarıya taşımak, coğrafyamızın hakkını vererek daha fazla katma değer oluşturmak adına hükümet olarak yerelde belediyelerimizle birlikte çok güzel bir iş birliği yapıyor, güzel yol alıyoruz ancak almamız gereken daha çok yol var. O yüzden bu toplantılarla özellikle ortaya konulacak fikirler, paylaşılacak tecrübeler ve hedefler çok işimize yarayacak.

Biz insanımızın hayatını kolaylaştırmak istiyorsak tecrübelerden faydalanmamız lazım. Dünden daha fazla hizmet etmemiz lazım. Bu bilinçle yaklaşıyoruz. Burada düsturumuz; 'Biz milletin hizmetkarıyız. Millete, halka hizmet etmeyi Hakk'a hizmet biliyoruz'. Budur en önemli düsturumuz.'

- 'Daha iyi hizmetler getirmeye devam'

Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminin omuzlarına farklı ve daha önemli bir sorumluluk yüklediğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bu halk ki millet olma şuuruyla gerçekten gözünü kırpmadan kurşunlara göğsünü siper etti. Helikopterlerin, jetlerin, tankların, tüfeklerin önünde durdu. İşte böyle bir milletin hizmetkarı olmak, bu milletin 15 Temmuz'da omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun hakkını daha fazla verebilmek adına dünden daha fazla çalışıp daha fazla iş birliği yapacağız. Dün yaptığımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim iş birliğimize sizler taraflar olarak, akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar olarak lütfen destek verin. Bugünden sonra da milletimize daha iyi hizmetler getirmeye devam edeceğiz.'

Arslan, konferansın sonunda etkinliğin destekçilerine plaket verdi.

Konferans sonrası fuarın açılış kurdelesini kesen Arslan, buradaki stantları gezdi.

Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin ile aslına uygun olarak yenilenen bir dolmuşa bindi.
Kaynak: AA