Toros Üniversitesi, Gatto Gabriel Ve Steven Cyril'i Ağırladı

Toros Üniversitesi, çektiği kliple İçel’i dünyaya tanıtan Latin sanatçılar Gatto Gabriel ve Steven Cyril’i, öğrencilerle buluşturdu.

Toros Üniversitesi, Gatto Gabriel Ve Steven Cyril'i Ağırladı
Toros Üniversitesi Dans Topluluğu tarafından 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinlikte öğrencilerle sohbet eden ve sorularını yanıtlayan Gatto Gabriel, İçel’i ikinci bir evi gibi gördüğünü ve birçok etkinlikte İçellilerle olacağını söyledi.

Steven Cyril ise birkaç kez Türkiye’de turneleri olduğunu, bu bölgeyi tanıdıklarını ifade ederek, İçel’de kendini evinde gibi hissettiğini belirtti.

Müziğin evrensel bir dil olduğunu vurgulayan Gabriel, tek bir müzik türüyle değil, her çeşit müzikle uğraştıklarını dile getirdi. Türk müziğini sevdiklerini de sevdiklerini söyleyen Gabriel, yakında Türk sanatçı Ragga Oktay ile birlikte bir çalışmaları olacağını açıkladı.

Bugüne kadar “Denizin sesi” anlamına gelen bir ödül kazandıklarını, İçel Büyükşehir Belediyesi’nin de bir plaket verdiğini anlatan Gabriel, ancak en büyük ödüllerinin İçellilerin kendilerine olan saygı ve ilgisi olduğunun altını çizdi.

Steven Cyril de Latin müziğinin Türkiye’de ilgi gördüğünü belirterek, “Özellikle salsa ve bachata olmak üzere Türkler Latin müziğini gerçekten seviyorlar. Zaten müzik evrensel bir dil olduğu için Türkler de oldukça ilgi gösteriyor” dedi.

İki sanatçı, tantuni ve ayranı çok sevdiklerini de söyledi.



Gatto Gabriel’in, İçel’de “Press Play and Like” şarkısına çektiği klibinin de izlendiği etkinlikte, Gabriel ve Cyril, öğrenciler ile birlikte dans performansı sergiledi. Gabriel’in yeni çekeceği klibi için görüntüler kaydettiği etkinlikte, sanatçılara plaket verildi.

Kaynak: İHA