Söke İşletme Fakültesi'nde 'Bilişim' Günleri

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Bilişim Günleri’ etkinlikleri başladı.

Söke İşletme Fakültesi'nde 'Bilişim' Günleri


Bölüm öğrencilerinden oluşan Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ‘Yazılımda Kariyer’ konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde dünya ve Türkiye’nin sayılı kişilerine verilen ödüllere sahip yazılımcı Engin Polat konuşmacı olarak yer aldı. Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası’nın katkılarıyla gerçekleşen ‘Bilişim Günleri’ Etkinlikleri öğrenciler tarafından oldukça ilgi görüyor.

Bilişim Günleri Etkinliklerinin açılışının da gerçekleştirildiği panele Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aziz Bostan, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin de bulundu.

Açılış konuşmasını etkinlikleri düzenleyen Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Topluluğu önderi Mustafa Aktaş yaptı. Aktaş katkılarından dolayı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay’a teşekkür ederken, etkinliğin gerçekleşmesinde yanlarında olan üniversite yönetimine de teşekkür etti.

Öğrencilerinin Bilişim Günleri etkinliğinden bahsettiklerinde çok heyecanlandığını söyleyen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aziz Bostan; “Üniversitemiz içindeki öğrenci toplulukları ve bu türlü etkinlikleri çok önemsiyoruz. Üniversiteler Belediyeler ve Ticaret Odası gibi kurumların katkılarıyla büyür, Söke’de bu katkıyı her zaman görüyoruz. Etkinliklerin öğrencilerimizin gelecek hayatları için katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin ise Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğin umut verici ve sevindirici olduğunu belirterek; “Bu tür etkinliklerin sürdürülebilirliği çok önemli, devamının gelmesini bekliyorum” dedi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay yaptıkları konuşmalarda Söke’de üniversitenin gelişmesi için uzun yıllardır çaba gösterildiğini ve katkıların devam edeceğini söylediler.

Panelde konuşmacı olarak Microsoft firmasından Engin Polat yer aldı. 1999 yılından beri .Net teknolojileri üzerine birçok büyük ve orta ölçekli projede yer alan, proje geliştirme danışmanlığı yapmış, ödüllü projelere imza atmış ve görev aldığı yazılım projelerinde birçok ödüle layık görülen Engin Polat; Söke İşletme Fakültesi öğrencilerine kariyer planlamalarına ilişkin deneyimlerini aktardı. Microsoft tarafından Dünya’da ve Türkiye’de sayılı kişiye verilen Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ödülünün yanı sıra Dünya’da ve Türkiye’de sayılı kişiye verilen Nokia Developer Champion ödülüne layık görülen Engin Polat öğrencilere bilişim sektörüne ilişkin önemli ipuçları verdi.

‘Bilişim Günleri’ etkinlikleri kapsamında panellerin yanı sıra atölye çalışmaları gibi çeşitli aktivitelerin de gerçekleştirileceği ifade edildi.
Kaynak: İHA