RTÜ'de 'Beyaz Önlük Giyme Töreni'

Rektör Prof. Dr. Karaman: 'Bu yıl ülkemizin yaşadığı bir FETÖ meselesi vardı. Sizler kesinlikle FETÖ'nün veya onun benzeri yapıların elemanları olmayın. Bu ülkenin, bu milletin ve devletin elemanı olun'

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesinde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Karaman, törende yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesi'nin 2006 yılında kurulduğunu, 2008 yılında ilk öğrencilerini aldığını belirterek, bu yıl 9. dönem öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlediklerini söyledi.

Fakültenin hem eğitim-öğretim kalitesi hem puanlarıyla her geçen yıl tercih edilebilirlik oranlarının yükseldiğine işaret eden Karaman, 'Geçen sene 446 puanla öğrenci alan fakültemiz bu yıl 466 puanla öğrenci aldı. Sadece puanın yükselmesi değil, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına giren öğrencilerimizin de başarısı gayet iyi. Bu sene TUS'a giren öğrencilere baktığımızda ülkemizdeki 96 tıp fakültesi arasında, fakültemizdeki öğrencilerin göstermiş olduğu başarılara baktığımızda 26. sırada olduğumuzu görüyoruz. Bu da bizim için önemli bir başarıdır.' dedi.

Karaman, öğrencileri terör yapılanmaları hakkında da uyararak, şunları dile getirdi:

'Bu yıl ülkemizin yaşadığı bir FETÖ meselesi vardı. Sizler kesinlikle FETÖ'nün veya onun benzeri yapıların elemanları olmayın. Bu ülkenin, bu milletin ve devletin elemanı olun. Türkiye doğusuyla batısıyla güneyiyle ve kuzeyiyle önemli bir ülke ve sizler bu ülkenin ve bu bayrağın insanı olun. Onun, bunun, şunun değil. Bu konuda gerçekten hassas olmanızı istiyorum. Cumhurbaşkanının ismini taşıyan bir üniversitedesiniz. Bu gerçekten bir onur ve gururdur. Çünkü kendileri üniversitemizin her problemiyle ilgileniyor ve her aşamada üniversitemize destek veriyor. Onun için bu üniversitede öğrenci olduğunuz bilincini ve şuurunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın. Herhangi bir üniversitede okumuyorsunuz. Dolayısıyla bu üniversitenin öğrencisi olmasının bilincini taşımanızı istiyorum.'

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek de konuşmasında hekimlik mesleğinin zorluklarına işaret etti.

Törende, öğrenci temsilcisi Safiye Sümeyye Bezci de konuşma yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'ndaki törene, öğretim üyeleri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Konuşmaların ardından 100 öğrenciye önlükleri giydirildi.

Kaynak: AA