Ordulular 11 Ayda 22 Bin 293 Ünite Kan Bağışladı

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, Orduluların Kasım ayı içerisinde 2 bin 54 ünite kan bağışında bulunduğunu, 11 aylık süreçte ise 22 bin 293 ünite kan bağışı yapıldığını söyledi.

Ordulular 11 Ayda 22 Bin 293 Ünite Kan Bağışladı
Ordu Kan Bağış Merkezi tarafından 2016 yılı için il genelinde yürütülen kan bağış çalışmaları son ayına girdi. Bu kapsamda merkezler ve gezici ekipler ile ilçelere hatta mahallelere ulaşan kan bağış ekipleri kan bağışında bulunmak isteyenlerin ayağına gidiyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü ise her ay bir kan bağış hedefi belirliyor ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını arttırıyor. Kasım ayı ve 11 aylık süreçte yapılan kan bağış çalışmaları hakkında bilgiler veren Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, Kasım ayı için bin 900 ünite kan bağışı hedefi koyduklarını, Kasım ayının tamamlanması ile bu hedefin yüzde 8 civarında aşılarak Orduluların 2 bin 54 ünite kan bağışında bulunduğunu belirtti.

Bu rakamlarla birlikte Ordu’da 2016 yılında geride kalan 11 ayda 22 bin 293 ünite kan bağışı yapılmış oldu.

"Vatandaşlarımız duyarlılık gösteriyor"

Kasım ayı içerisinde ilk haftalardaki hava koşullarının iyi gitmesi sebebi ile belirlenen hedefin aşıldığın yıl içerisinde de kan bağışçılarının duyarlılık gösterdiğini aktaran Dönmez, "Kasım ayı için Kan Bağış Merkezi olarak bin 900 ünite kan bağışı hedefi belirlemiştik. Hava sıcaklıklarının ilk haftalar iyi gitmesi ile verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Yapılan bu çalışmaların ardından Kasım ayının tamamlanması ile Ordulular yüzde 8’lik artışla 2 bin 54 ünite kan bağışında bulundu. Kasım ayında hedefin aşılması ile 2016 yılının son 11 ayında 22 bin 293 ünite kan bağışı toplamış olduk. Bu kapsamda biz Aralık hedefimizi bin 800 ünite kan bağışı olarak belirledik. Kış ayı olması sebebi ile bağışlarımızda azalmalar yaşansa da biz 2016 yılını 25 bin ünite kan bağışı ile tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA