Öğrenciler Protokol Üyeleriyle Birlikte Yemek Yedi

Niğde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün ‘Geçmişten Geleceğe Birlikte Yürüyoruz’ projesi kapsamında düzenlenen rol model etkinliğinde 40 öğrenci Niğde Protokolü ile yemekte buluştu.

Öğrenciler Protokol Üyeleriyle Birlikte Yemek Yedi
Rol Model olarak Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Vali Yardımcıları Adnan Türkdamar, Özgür Körükçü, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Asayiş Müdürü Hakan Kaplan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Arif Pehlivan ve polis memurları katıldı.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt öğrencilerle yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti. Niğde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Sadet Koyuncu etkinlikte proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Komiser Koyuncu, “Geçmişten geleceğe birlikte yürüyoruz projesiyle 12 16 yaş grubunda 100 öğrencinin ailesini ziyaret ederek 40 öğrenci hedef kitle olarak belirlenmiştir. 40 öğrencimiz ile birlikte Osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapan Bursa ve İstanbul ile Türk milletinin tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele ile düşmana geçit vermediği Çanakkale iline 5 günlük gezi düzenlendi.

40 kişilik örgenci grubumuzla milli mücadeleye ev sahipliği yapan Amasya, Samsun, Erzurum ve Sivas illerimizle medeniyet ile buluştuğu Trabzon iline 5 günlük gezi düzenlenerek çocuklarımıza milli mücadele ruhu ve tarih bilincinin aşılanması amaçlandı. Hedef kitleyle beraber sinemada çocuklarımızın hoşnut kaldığı Buz Devri 5 isimli film izlenmiştir. İlimizde bulunan il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan fiziksel ve zihinsel engelli 200 çocuğumuz; sağlam bir bireyin her zaman engelli olabileceğinden hareketle, toplum destekli polislik şube müdürlüğü tarafından sosyal yaşamda yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla, okullarında ve evlerinde ziyaret edildi. Aralık ayının sonuna kadar tamamlanacak projemizle çocuklarımıza polisliği tanıtmak ve sevdirmek amacıyla anaokulunda öğrenim gören bin öğrencimiz ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verilecektir. 40 öğrencimizle birlikte, hoşgörünün ve insanlık sevgisinin doğduğu yer olan Konya ilimize günübirlik ziyaret yapılacaktır.” dedi.

Kaynak: İHA