Musul'da Çocuklar Keskin Nişancıların Hedefinde

Üsteğmen Kasım:'Son iki günde DEAŞ'ın keskin nişancıları tarafından vurulan 15 çocuk hayatını kaybetti'.

Irak'ın Musul kentinde son 48 saat içinde 15 çocuğun terör örgütü DEAŞ'ın keskin nişancıları tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Irak ordusunda görevli Üsteğmen Nezhan el-Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Musul'da DEAŞ'tan kaçıp güvenlik güçlerinin kontrolündeki bölgelere ulaşmak isteyen çok sayıda çocuk, örgüte mensup keskin nişancılar tarafından hedef alındı. Son iki günde DEAŞ'ın keskin nişancıları tarafından vurulan 15 çocuk hayatını kaybetti.' dedi.

DEAŞ'ın korku salıp bölge halkını kaçma düşüncesinden vazgeçirmek amacıyla çocukları hedef aldığını belirten Kasım, terör örgütünün zaman zaman da çocukları 'canlı kalkan' olarak kullanmaya çalıştığını söyledi.

- 2 bin 150 kişi daha tahliye edildi

Öte yandan DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerdeki altyapı yetersizliği ve yeni saldırı tehlikesi nedeniyle tahliyeler devam ediyor.

Irak Kızılayı yetkilisi İyad Rafid, son iki günde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 2 bin 150 kişinin, DEAŞ'tan temizlenen Musul'un doğu ve kuzey kesimlerinden güvenli bölgelere sevk edildiğini aktardı.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf, Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana kenti terk edip sığınmacı kamplarına gelen sivillerin sayısının 80 bine ulaştığını ifade etmişti.
Kaynak: AA