Muş Belediyesi SGK Borcundan Kurtuldu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın girişimleri sonucu belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan 20 milyon 965 bin TL prim borcu takas usulüyle kapatıldı.

Muş Belediyesi SGK Borcundan Kurtuldu
Muş’un kalkınması ve gelişmesi için ciddi emekler veren Belediye Başkanı Feyat Asya, bir ilke daha imza attı. Başarılı hizmetlerinin yanı sıra belediyenin kurumsallaşması adına büyük bir çaba gösteren Başkan Feyat Asya, belediyenin yıllardır ödenmeyen prim borçları ile ilgili girişimleri sonuç verdi. Başkan Asya’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde, Muş Belediyesinin 20 milyon 965 bin TL prim borcu, belediye ait bir arsanın takası ile kapatıldı. Uzun uğraşlar sonucu tamamlanan takas sürecinin ardından Başkan Asya ve SGK Muş İl Müdürü Ramazan Turan, Muş Tapu Müdürlüğünde bir araya geldi. Gerekli evraklarının hazırlanmasından sonra karşılıklı imzaların atılması ile devir işlemi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, belediye için ciddi bir külfet olan prim borçlarını sıfırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Asya, "Kaynaklarımızı kontrollü kullanarak halkımıza hizmet ediyoruz. Kıt kanaat imkanlarla önemli projeleri hayata geçirdik. Yıllardır biriken SGK borcu bize ciddi sıkıntı teşkil ediyordu. Her ay İller Bankasından gelen bütçemizden kesintilere sebep oluyordu. Bu konuya çözüm bulmak adına arkadaşlarımızla bir çalışma başlattık. Mülkiyeti belediyemize ait bir arsanın takasına karşılık bu borcun sıfırlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla görüşmeler yaptım. Allah’a şükürler olsun ki başarılı bir şekilde bunu sonuçlandırdık. Bu konuda bizlere destek veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanımız ve şimdiki İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, SGK Başkanımız Sayın Mehmet Selim Bağlı’ya, SGK İl Müdürümüz Ramazan Turan ve ekibine teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu sürecin başarıya ulaşmasında ciddi emekler veren çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ederim" dedi.

SGK Muş İl Müdürü Ramazan Turan da, "Belediyemiz ile kurumumuz arasında yapılan protokol gereğince brikmiş sosyal güvenlik borçlarına karşılık olarak arsa takası yaptık. Memleket için hayırlı bir iş yapıldığına inanıyorum. Bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlerin önünü açan kurum başkanımız Mehmet Selim Bağlı Beye şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra belediyemiz cari ay primlerini düzenli ödeyerek bu şekilde birikmiş borçlarla karşı karşıya kalmaz. Bu çalışmamızda emeği geçen tüm personellerime teşekkür eder, söz konusu takasın hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA