Müdür Aktuğ'dan TRT Van Radyosu Çağrısı

VAN – Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 1991 yılında kapatılan TRT Van Radyosunun tekrar açılması yönünde Vanlıları göreve davet etti.

Müdür Aktuğ'dan TRT Van Radyosu Çağrısı
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 1958 yılında Basın Yayım ve Turizm Genel Müdürlüğüne bağlı olarak yayına başlayan Van İl Radyosunun 1 Mayıs 1964 yılında TRT’nin kurulmasıyla birlikte TRT Van Radyosuna dönüştüğünü anımsattı. Türkiye’nin ilk kurulan radyolarından biri olan TRT Van Radyosunun 1991 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden kapandığını hatırlatan Aktuğ, “Kentin gelişmesine, eğitimine, sosyalleşmesine ve ekonomisine önemli katkıları olacağına inandığımız TRT Van Radyosu, ilin kültür ve sosyal hayatının yanı sıra Vanlı gençlere de istihdam olanağı sağlayacaktır” dedi.

Van’ın stratejik konumu, nüfusu ve turizm kenti olması hesabıyla TRT Van Radyosunun tekrar yayın hayatına başlaması için gerekli çalışmaları başlattıklarını dile getiren Aktuğ, “Vanlıların sesi, gözü, kulağı ve atan kalbi olacak olan TRT Van Radyosunun televizyon, radyo stüdyoları, yayın merkezi, sanatçı ve idari kadrosuyla birlikte ilimize tekrar kurulması hususunda genel müdürümüzü iki kez ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz sırasında Van’ın ve Vanlının bu olayı ne kadar istediğini, ilimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizminin yanında kentin tanıtımına yapabileceği katkıları dile getirdik. TRT Genel Müdürümüz de isteğimizi çok makul gördü ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bizlerde bunu valimizle görüştükten sonra Van Valiliği olarak resmi yazımızı yazıp gerekli çalışmaları başlattık” ifadelerini kullandı.

TRT Van Radyosunun tekrar kurulması için Van halkına büyük görevler düştüğünün altını çizen Aktuğ, “Bizler bu isteğimizi ne kadar dile getirirsek, TRT Van Radyosunun tekrar yayın hayatına başlaması da o kadar kolay olur. Van’a ve Vanlıya her anlamada katkı sağlayacak olan TRT Van Radyosunun kurulması ile ilgili çabaların herkes tarafından desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. TRT Van Radyosu; ilimizin gelişmesine, sosyalleşmesine, eğitimine, kültürüne, ekonomisine ve her anlamda kendini ifade etmesine önemli yararlar sağlayacaktır. Kısacası Van’ın ve Van’da yaşayan her insanın sesi, kulağı ve atan kalbi olacak olan TRT Van Radyosunun tekrar Van’a taşınması noktasında herkesi duyarlı olma ve katkı sağlama hususunda göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu.

(MSA-Y)
Kaynak: İHA