Mersin'de Mevsimin İlk Karı Yağdı

Erdemli'nin yüksek kesimleriyle Gülnar ilçesinde mevsimin ilk yarı yağdı Mut ilçesinde de dün akşamdan itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle İçel'i Karaman'a bağlayan Sertavul Geçidi'nde trafik kontrollü sağlanıyor.

İçel'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimleri ile Gülnar ilçe merkezinde mevsimin ilk karı yağdı. Mut ilçesinde de dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışından dolayı Sertavul Geçidi'nde trafik kontrollü sağlanıyor.

Sabahın erken saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar, akşam saatlerinde Gülnar ilçe merkezinde de etkili olmaya başladı. Erdemli ilçesinde de yüksek kesimlerde kar yağışı sürüyor.

Öte yandan Mut ilçesinde dün akşamdan itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle İçel'i Karaman'a bağlayan Sertavul Geçidi'nde trafik kontrollü sağlanıyor. Ekipler, sürücüleri yolun durumu hakkında uyarıyor.

- Sedir tohumu dikimi başladı

Erdemli ilçesinde kar yağışının başlamasıyla birlikte sedir tohumu ekimleri de başladı. Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun ilk kar yağışıyla sedir tohumu ekimini gerçekleştirdiğini söyledi.

Ekiplerin geniş bir alanda hem de sıfır rakımdan en yüksek rakıma kadar ormancılık faaliyeti gösterdiğini ifade eden Çelik, 'Bu yıl 300 hektar alana karperli sedir tohumu, 600 hektarlık alanda da kızılçam, ceviz, badem, sedir ve alıç gibi fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Karperli sedir tohumu dikimi gerçekleştirmek için karın yağışını bekliyorduk, kar yağmaya başladı bizler de sedir tohumlarını toprakla buluşturduk.' dedi.

Çelik, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü fidanlık merkezi ekibi olarak yaz sezonunda karperli sedir tohumu elde etmek üzere 150 ton sedir kozalağı topladıklarını, bunun 70 tonunu Erdemli bölgesine diğer bölümünü ise başta Ankara olmak üzere ihtiyacı olan diğer il ve ilçelere gönderdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA