Malatya'da Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi Açıldı

Malatya'da, Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye İş Hanı üst katında bulunan ve daha önce Kent Konseyi tarafından kullanılan alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek Bağımlılıkla Mücadele Platformuna tahsis edildi.

Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi olarak kullanılacak olan alan için açılış töreni düzenlendi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, yerel yönetim sorumluluğu içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyonu sağlayabilecek böyle nezih bir mekanı Bağımlılıkla Mücadele Platformu'na tahsis ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

Bağımlılığa bulaşmış olan her bir ferdin bir insan olarak önemsenmesi ve bataklıktan, bağımlılıktan kurtarılması gerektiğini aktaran Vali Toprak, 'Buna sadece güvenlik adına değil toplumun bütün katmanlarıyla benimsenerek çözüme ulaştırılması ve bağımlılığın ortadan kaldırılması ayakları yere sağlam basan projelerle desteklenmesi gerekiyor. Toplumun tüm kesimleriyle mücadele noktasında gündeme alınması gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ise, böylesine güzel bir topluluğun bir araya gelerek gençlere yönelik bir çalışmanın içerisinde yer almalarının kendilerini son derece gururlandırdığını belirtti.

Başkan Çakır, şunları kaydetti:

'Bizler yerel yöneticiler olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentin gelişmesi, altyapı, imar planları, fiziki yatırımlar kadar hatta daha da çok önemsediğimiz insana dokunan hizmetler üretmektir. Varoluşumuzun temeli insana hizmet. Bizim inancımızda da anlayışımızda da budur. Özellikle son dönemlerde bağımlılık gençlerimizi, ailelerini tehdit eder hale geldi. Çocuklarımızın zihnini donduran dünya ile ailesiyle, çevresiyle bağını koparan bir yayılma var. Bu sadece ülkemizin sorunu değil dünyanın sorunu. Ama ülkemizde de bu konuda başarılı olan iller kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla başarı yakalayabilmiş, gençleri bu bataklıktan kurtarabilmişler.'

Konuşmaların ardından merkez, kurdele kesilerek hizmete açıldı. Ardından da törene katılanlar tarafından gezildi.

Hizmete açılan merkez ile ilgili bilgiler veren Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) Koordinatörü Ahmet Kırma, BAM'a tahsis edilen bu alan içerisinde çeşitli kursların verileceği atölyelerin, eğitim faaliyetleri için sınıfların, zeka oyunları salonunun ve konferans salonunun bulunduğunu belirtti.

Kırma, bağımlılıkla mücadeleyi sadece alkol ve uyuşturucu olarak değil, internet, akıllı cep telefonları kullanımı, sosyal medya bağımlılığı olarak bir bütün olarak ele aldıklarını ve bu yönde faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA