Kula Kaymakamlığına Osman Güven Atandı

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle Manisa’nın Kula Kaymakamı Murat Güven İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Şube Müdürü olarak atanırken Güven’in yerine Erzincan’ın Tercan Kaymakamı Osman Güven atandı.

Kula Kaymakamlığına Osman Güven Atandı
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle 616 mülki idare amirinin görev yeri değişti. 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değişirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi.

İki yıldır Kula Kaymakamlığı görevini yürüten Murat Güven, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Şube Müdürü olurken, Kula Kaymakamlığı’na ise Erzincan’ın Tercan Kaymakamı Osman Güven atandı.

Osman Güven Kimdir?

26 Ocak 1981 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde doğan Osman Güven, ilköğretimi Sorgun, ortaöğretimini Ankara’da tamamladı. 2004 yılında, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Güven, Maliye Bakanlığı’nda kısa bir süre Milli Emlak Denetmen Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 2005 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

İngiltere’de dil öğreniminin yanı sıra, İngiliz Kamu Kurum ve Kuruluşları üzerinde bir takım incelemeler yapan Güven, Kayseri-Sarız, Bayburt-Demirözü İlçelerinde Kaymakamlık görevinde bulundu.
Kaynak: İHA