Kaymakam Ve Vali Yardımcıları Mülki İdare Amirleri Kararnamesi Yayımlandı

Kaymakam ve vali yardımcıları mülki idare amirleri kararnamesi yayımlandı. Kararname ile birlikte Van-merkez Tuşba Kaymakamlığına kadın kaymakam Meral Uçar atandı.

Kaymakam Ve Vali Yardımcıları Mülki İdare Amirleri Kararnamesi Yayımlandı
1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı mülki idare amirleri atama kararlarında 396 ilçe kaymakamı ve 106 vali yardımcısı yer değiştirdi. 396 ilçe kaymakamı ve 106 vali yardımcısının atamaları yapıldı. Ayrıca 75 kaymakam ve vali yardımcısı da İl Hukuk Müşaviri olarak görevlendirildi. Toplamda 616 mülki idare amirinin görev yer değişmiş oldu. Kaymakamlar kararnamesi olarak da belirtilen mülki idare amirleri atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Kararnameye göre; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar-Tuşba Kaymakamlığına, Buhartkent Kaymakamı Cemil Öztürk- İpekyolu Kaymakamlığına, Alucra Kaymakamı Ferhat Vardar- Özalp Kaymakamlığına, Pütürge Kaymakamı Osman Doğramacı- Gürpınar Kaymakamlığına, Van Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli- Van-Edremit Kaymakamlığına, Sason Kaymakamı Tetin Dünda- Çaldıran Kaymakamlığına ve İmranlı Kaymakamı İshak Çınar-Gevaş Kaymakamlığına atandı.

Tuşba Kaymakamı Musa Sarı-Arsuz Kaymakamlığına, İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun-Karabük Vali Yardımcılığına, Van-Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz-Yozgat Vali Yardımcılığına, Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz-Savaştepe Kaymakamlığına, Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş-Yayladere Kaymakamlığına atandı.

Eğil Kaymakamı Sinan Aslan-Van Vali Yardımcılığına, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz-Van Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Van Vali Yardımcısı Sefa Kaya-Kayseri Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Özalp Kaymakamı ve kayyum Serdar Karal-Artvin Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe-Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atandı.
Kaynak: İHA