Kan Bağışı Yapan Öğrencilere Teşekkür Belgesi

Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyalarına destek olan Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.

Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törende kan bağışında bulunan 540 öğrenciye teşekkür belgesi verdi.

Altıntel, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen kan bağışı kampanyalarına özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun katkı sağladığını söyledi.

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu aktaran Altıntel, 'Hastalıklar ya da kaza sonralarında kan bulunamadığı için her yıl binlerce insanımız yaşamını yitiriyor. Kan bağışı ile ilgili hassasiyetin artırılması için Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrencilerimiz arasında böyle bir faaliyetin gerçekleştirilmesi için girişimde bulunduk. Amacımız toplumda kan bağışını hassasiyetle kan bağışındaki oranın yükselmesinde katkı sağlamak' diye konuştu.

Kan bağışı kampanyasında öğrencilerden büyük destek gördüklerini de ifade eden Altınel, 5 günlük kan bağışı kampanyasında 540 ünite kan bağışı alındığını belirtti.

Kaynak: AA