İki Bakan Bursa'ya 300 Milyon Liralık Yatırım Müjdesiyle Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 298 milyon lira tutarındaki 27 adet yatırım müjdesi ile Bursa’ya geliyor. İki bakan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne ait 14 adet yatırımın temelini atacak ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait bir tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

İki Bakan Bursa'ya 300 Milyon Liralık Yatırım Müjdesiyle Geliyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yarın (cuma) Bursa’da düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimi ile 258 milyon lira yatırım bedelli 14 tesisin temelini atacak ve bir yatırımın açılışını gerçekleştirecek.

İki bakan, saat 14.00’te Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği toplu temel atma ve açılış törenine katılacak. Tesislerin 7 adedi baraj, 6 adedi baraj-gölet sulaması, 1 adedi taşkın koruma tesisi ve 1 adedi de DKMP projesinden oluşuyor.

Bursa’nın mümbit toprakları suya kavuşuyor

Bakan Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak DSİ’ye ait tesislerin hizmete alınması ile 18 bin 450 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak, yılda 28,38 milyon metreküp su teminiyle 250 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. 27,377 milyon m3 su depolanacak ve 1 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Bakan Eroğlu, Bursa’da düzenlenecek merasimde 9 aileye gelir getirici tür sertifikası, 6 aileye Orköy sertifikası verecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 6 Temmuz 2013 tarihinde Bursa’ya verdiği 551 milyon TL’lik 47 müjdeye ilaveten 298 milyon lira yatırım bedeline sahip 27 yatırım müjdesi daha verecek. Böylece son 4 yılda Bursalılara toplam 849 milyon TL’lik

74 müjde vermiş olacak.

Bu yatırımlar arasında baraj, sulama, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi ve gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri, Uludağ Milli Parkı Yönetim Merkezi 2 ile

kamp-günübirlik kullanım alanlarında ve Suuçtu Tabiat Parkı’da çevre düzenleme çalışmaları, Uluabat Gölü Yönetim Merkezi’nin yapılması yer alıyor.
Kaynak: İHA