'Genç Kalemler' Proje Ödülü Muğla'ya

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünün il genelinde uyguladığı “Genç Kalemler” projesi Milli Eğitim Bakanlığınca ödüle layık görüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin Muğla’da göreve başlamasıyla il genelinde uyguladığı ve Muğla’nın tarihi, kültürel ve insan hazinesini Türkiye ve dünyayla buluşturacak yüzlerce yazar yetiştirmeyi hedeflediği proje ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca her yıl düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında Kütahya'da düzenlenen törene projenin yürütücüsü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Tarık Tüfekçi ve Ar-Ge birimi üyeleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerinde öğrenci ve öğretmenleri kapsayan projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin derslerinin yanı sıra kişisel becerilerinin gelişimini de önemsediklerini belirten Ekinci, 'Bu anlamda günü kurtarma telaşıyla değil geleceği inşa etme sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Türk edebiyatının daha özgün ve sanatsal değeri yüksek eserler vermesi için üzerimize düşen sorumluluklardan kaçmıyoruz. Hayalimiz dünya milletlerinin temel okuma listelerine ülkemizin yazarlarının da girmesidir.' dedi.

Ekinci, projenin yürütülmesinde üstün gayretleri olan proje ekibine, projeye destek veren öğretmen ve öğrencilere de teşekkür etti.

Kaynak: AA