'Genç Kalemler'e Ödül

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Genç Kalemler’ projesi Ege Bölgesi birincisi olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin Muğla’da göreve başlamasının ardından Muğla genelinde uyguladığı ve Muğla’mızın tarihi, kültürel ve insan hazinesini Türkiye ve Dünya ile buluşturacak yüzlerce ‘Yazar’ yetiştirmeyi hedeflediği proje ödüllendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında Kütahya’da düzenlenen törene projenin yürütücüsü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Tarık Tüfekçi ve Ar-Ge Birimi üyeleri katıldı.

'Genç Kalemler'e Ödül
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilen proje ile ilgili bilgi veren Muğla Milli Eğitim Müdürü Ekinci “Bütün ili, bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi kapsayan projeler üretmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin derslerinin yanı sıra kişisel becerilerinin gelişimini de önemsiyoruz. Bu anlamda günü kurtarma telaşı ile değil, geleceği inşa etme sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Türk Edebiyatının daha özgün ve sanatsal değeri yüksek eserler vermesi için üzerimize düşen sorumluluklardan kaçmıyoruz. Hayalimiz Dünya milletlerinin temel okuma listelerine ülkemizin yazarlarının da girmesidir. Projenin yürütülmesinde üstün gayretleri olan proje ekibine, projeye destek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize, öğrencilerinin yazılarını gazetesine taşıyan tüm basınımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ege Bölgesi birinciliği ödülü almaya hak kazanan projesi, Türkiye genelinde 2 bin 581 başvuru arasından ödül almaya hak kazanan 94 çalışmadan biri olmuştur. Projenin Türkiye Finalinde ödül alması beklenmektedir.
Kaynak: İHA