Genç İZİKAD Projesi

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Serter: 'Eskiden sermaye eşittir güç demekti ama artık değişti. İyi bir iş fikrin ve onu hayata geçirme cesaretin varsa güçlüsün. Teknoloji artık dünyayı parmaklarınızın ucuna getiriyor, bunu sonuna kadar kullanın'

İzmir İş Kadınları Derneği'nce, geleceğin iş kadınlarını oluşturma amacıyla üniversite son sınıfta, yeni mezun ya da yüksek lisans öğrencisi olan genç kızlara yönelik hazırlanan 'Genç İZİKAD Projesi'nin beşinci dönemi uygulamaya geçti.

Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, girişimci adayı genç kızlara iş yaşamında başarılı olmanın ilk şartının 'sıradışı' ve 'yaratıcı' olmaktan geçtiğini söyledi.

Gençlere farklı işler denemeleri ve somut hedefler belirlemeleri tavsiyesinde bulunan Serter, 'Mor inek olun, kendinize yatırım yapın. Eskiden sermaye eşittir güç demekti ama artık değişti. İyi bir iş fikrin ve onu hayata geçirme cesaretin varsa güçlüsün. Teknoloji artık dünyayı parmaklarınızın ucuna getiriyor, bunu sonuna kadar kullanın.' diye konuştu.

Huriye Serter, proje hakkında da bilgi vererek, genç kızlara İZİKAD, İŞKUR, KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişim, dış ticaret, e-ticaret, sosyal medya, sunum teknikleri gibi eğitimler ve bu yıl ilk kez AB proje yazılım eğitimi aldıracaklarını anlattı.

Girişimci adaylarından kurmak istedikleri iş ile ilgili projenin yanında sosyal sorumluluk projesi hazırlamalarını isteyeceklerini aktaran Serter, 'Nisan ayı sonuna kadar sürecek bu dönem boyunca İZİKAD üyeleri, öğrencilere birebir mentorluk yapacak, deneyimlerini onlarla paylaşacak, projelerini hazırlarken onlara destek olacak.' dedi.

Serter, düzenleyecekleri yarışmayla da ilk üçe giren proje sahibi öğrencileri yurt dışı stajıyla ödüllendireceklerini söyledi.

Toplantıda, projelerini tanıtan öğrenciler, kendilerine yol gösterecek mentorlarıyla eşleştirildi.
Kaynak: AA