Fransa Heyetinden Akdeniz Üniversitesine Ziyaret

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinden heyet Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Eric Soulier, Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşar Yardımcısı Christophe Dessaux ve Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Beatrice Delpouve, Akdeniz Üniversitesine ziyarette bulunarak, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ile işbirliği konuları görüşüldü.

Toplantıda, özellikle Akdeniz Üniversitesi ile Fransa'daki üniversiteler arasında Erasmus Programı kapsamında yapılabilecek anlaşmalar detaylı olarak ele alındı.

Konuk heyet, toplantının ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı makamında ziyaret etti.

Ünal, heyeti kabulünde Fransa ile eğitim alanındaki işbirliklerini geliştirmek istediklerini belirterek, 'Akdeniz Üniversitesi olarak uluslararası faliyetlene çok önem veriyoruz. Fransa’da bulunan 15 üniversite ile Erasmus Programı kapsamında işbirliğimiz var. Fransa ile olan mevcut anlaşma sayımızı ve işbirliği alanlarını genişletmek istiyoruz.' diye konuştu.

Heyetin ziyaretinde Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Binnur Genç İlter, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Şimşek, Erasmus Programı ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Uzman Nurgül Büyükkalay ve üniversitede görev yapan Fransız okutman Guillaume Codron da hazır bulundu.

Kaynak: AA