Engelli Öğrencilerden Anlamlı Kermes

Çorum’un Osmancık ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli öğrenciler tarafından yapılan el işi ürünlerin kermesi açıldı.

Nenehatun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin okul etkinliklerinde yaptığı el işi ürünlerin kermesi, Zerat Zeytinli Caddesi'ndeki bir iş merkezinde açıldı. Kaymakam Vekili Abdullah Özübek, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel tarafından açılışı yapılan kermesten elde edilecek gelir, engelli öğrenciler için kullanılacak.

Okul Müdürü Can Fırat Şahin, yaptığı açıklamada, kermesin engelli öğrenciler yararına düzenlendiğini belirtti. Kermesteki ürünlerin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerin el emeğiyle hazırlandığını ifade eden Şahin 'Özel eğitim öğrencilerine kişisel gelişim eğitimiyle birlikte el becerilerini geliştirmelerine yönelik eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler kapsamındaki etkinliklerde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan el işi ürünleri yine engelli öğrencilerimiz yararına değerlendirmek amacıyla kermes düzenlendi. Bu yönüyle çok anlamlı bir kermes.' dedi.

Kermesin 3 gün açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA