Endonezya'da 'Yolsuzlukla Mücadele Konferansı'

Endonezya Devlet Başkanı Widodo: 'Yolsuzlukla mücadele ana hedefimizdir. Ben dahil tüm hükümet yetkilileri yolsuzluğu bitirmek için hiç durmadan kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecek' 'Endonezya'nın üç büyük sorunu var. Bunlar yolsuzluk, bürokratik verimsizlik ve altyapı eksikliği. Bu üç büyük sorunu aynı anda düzeltmek zorundayız'

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, yolsuzluğu bitirmenin ana hedefleri olduğunu söyledi.

Endonezya 'da her yıl düzenlenen Yolsuzlukla Mücadele Konferansı başladı.

Widodo, konferansın açılışında, 'Yolsuzlukla mücadele ana hedefimizdir. Ben dahil tüm hükümet yetkilileri, yolsuzluğu bitirmek için hiç durmadan kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Göreve geldiğinden bu yana çok sayıda kişinin yolsuzluktan tutuklandığını hatırlatan Widodo, 'Başkanlık dönemim boyunca birçok siyasi yargılanarak yolsuzluktan dolayı cezaevine gönderildi. Bu da yolsuzlukla mücadelede ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor.' diye konuştu.

Endonezya'nın üç büyük sorunu olduğunu belirten Widodo, ' Bunlar yolsuzluk, bürokratik verimsizlik ve altyapı eksikliği. Bu üç büyük sorunu aynı anda düzeltmek zorundayız. Bu oldukça zor görünse de tüm siyasiler, özel ve kamu sektörleri ile halkın birlik olması sonucunda bunların üstesinden gelebiliriz.' dedi.

Devlet Başkanı Widodo'nun iki yıllık iktidarında Temsilciler Meclisi ve Bölgesel Yasama Meclisinin 122 üyesi ve 17 vali dahil çok sayıda üst düzey yetkili yolsuzluktan mahkum oldu.
Kaynak: AA