Elazığ'da 'Kar' Yağışı Esnafın İşini Açtı

Elazığ’da kar yağışıyla beraber kışlık kıyafet almaya başlayan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü.

Elazığ'da 'Kar' Yağışı Esnafın İşini Açtı
Elazığ’da havaların soğuması ve dün itibariyle kar yağışının başlamasıyla birlikte vatandaşlar kışlık kıyafete yöneldi. Vatandaşların soğuktan korunmak için mont, kaban, kazak ve bere almaları ise esnafın yüzünü güldürdü. Kar yağmasıyla birlikte vatandaşların kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için kendilerine geldiğini dile getiren esnaflar, işlerinin son 2 gündür açıldığını ifade etti.

Karın bereket olduğunu dile getiren tuhafiyeci Burak Çelik, kar yağmasıyla beraber geçen haftaya göre işlerimiz açıldığını ve vatandaşların hırka, kazak, mont ve bere almak için geldiklerini söyledi.

Vatandaşların kışlık kıyafet alırken naylonsu ürünlerden kaçınması gerektiğini vurgulayan Çelik, bu ürünlerin sıcak tutmadığını, daha çok yün ve pamuksu tarzı ürünler almalarının kendileri için daha iyi olacağın aktardı.

Kar yağışıyla beraber işlerinin açıldığını belirten tuhafiyeci Mehmet Tavlı ise , “Bizim bu yöreler kışın kurak geçer ama bu senede yağış yoktu. Birkaç gündür karın yapmasıyla ufak tefek kışlık malların satışı biraz daha arttı. Özellikle montlar ve kabanlarda satışlarımız çoğaldı. Kışın en çok mont, çocuk kabanı, kışlık kazak gibi ürünler satılıyor. Büyük mağazalar bizi önemli oranda etkiledi. Eski müşterilerimiz vardı. Ailesiyle beraber gelip burada tüm giysi ihtiyaçlarını alıp giderlerdi. Ama çocuklar büyüyünce ve büyük mağazalarda daha alternatif olunca bu seferde çocuklar büyüklerini dinlemeyip büyük mağazalara gitmeye başladı.

Oda bizim için bir kayıp oluyor” dedi.

Elazığ’a kış geldiğini ve kışlık kıyafet almak için alışveriş yaptığını ifade eden Ahmet Yavuz da soğuktan korunmak için kazak aldığını dile getirdi.
Kaynak: İHA