Demirci Ve Akhisar 'Patron Çıldırdı' İle Güldü

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, ‘Patron Çıldırdı’ adlı tiyatro oyununu Manisa’nın Demirci ve Akhisar ilçelerinde tiyatroseverler ile buluşturdu.

Demirci Ve Akhisar 'Patron Çıldırdı' İle Güldü
‘Patron Çıldırdı’ adlı 2 perdelik komedi oyununa Demirci ve Akhisarlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Kültür ve sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında 2013 yılında hayata gözlerini yuman tiyatronun duayen sanatçılarından Nejat Uygur’ın yazdığı, Genel Sanat Yönetmenliğini Süha Uygur’un, yapımcılığını Filiz Senger’in üstlendiği Birol Engeler tarafından yönetilen ‘Patron Çıldırdı’ oyununu Demirci ve Akhisar’da sahnelendi. Sezai Aydın, Alev Oraloğlu, Kirkor Dinçkayıkçı, Burcu Tuna, Engin Alpateş, Melih Çardak, Taies Farzan’ın rol aldığı ‘Patron Çıldırdı’ oyunu, Demirci’de Türk Eğitim-Sen Demirci Şubesi ile ortaklaşa düzenlenirken, Akhisar’da ise Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği yararına gerçekleştirildi.

Demirci’deki gösteri sonunda Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinasyon İşleri Müdürü Kazım Aysan, “Demirci’de böyle nitelikli tiyatrolar büyük ilgi görüyor. Hemşerilerimizi böyle ulusal düzeyde şöhret sahibi sanatçılarla buluşturduğu için Cengiz Ergün Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediyecilik sadece alt yapı hizmetleri yapmak değil. Sosyal ve kültürel projeler de büyük önem kazanıyor. Demirci bir eğitim kenti. Böyle projeler ilçemize yakışıyor. Hemşerilerimizin beklentileri de her oyundan sonra daha da artıyor” dedi.

Kaymakam Kantay’dan etkinliğe tam not

Tiyatro sonunda sanatçılara çiçek veren Demirci Kaymakamı Atila Kantay da, “Nejat Uygur’u rahmetle anıyoruz. İlçemizde nitelikli bu tip oyunların artarak devam etmesini istiyorum. Bu gece adeta sanatı yudum yudum içtik. Tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Oyun sonunda Demircililer sanatçıları ayakta alkışladı. Akhisar’daki oyunun sonunda ise Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tunay Gül, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e derneklerine verdiği destek için teşekkürlerini dile getirerek, ” Cengiz başkanın derneklere verdiği değeri çok iyi biliyoruz. Kendisini yürekten kutluyoruz. Bu organizasyonda Büyükşehir Belediye ile organize olmamızı sağlayan ve Akhisar’da derneğimiz ile sürekli ilgilenen, mahallemizin sorunlarına derman olmaya çalışan koordinatörümüz Doğan Ensivri ’ye ve tüm Büyükşehir Belediyesi personeline de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA